Hamas'ı Gazze'den söküp atsanız bile sorun çözülmeyecek

Hamas'ı Gazze'den söküp atsanız bile sorun çözülmeyecek

AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kızılhaç'ın Gazze'deki rehinelere erişiminin sağlanması karşılığında israilin operasyonlara ara vermesi formülünü ortaya attı

Borrell, "Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin rehinelere erişimine karşılık bir insanî ara verilmesinin, rehinelerin serbest bırakılması konusunda bir ilk adım olarak üzerinde çalışmamız gereken bir girişim olduğunu düşünüyorum" dedi.

HAMAS'I GAZZE'DEN SÖKÜP ATSANIZ BİLE GAZZE SORUNU ÇÖZÜLMEYECEK

"Bunu ne diye adlandırırsanız adlandırın, şiddetin azalması ve uluslararası insanî hukuka riayet edilmesi gerekiyor" diye konuşan Borrell, israilin aşırı tepkiler göstermesinin, sonuçta uluslararası toplumun desteğini yitirmesine yol açacağı uyarısı yaptı. AB yetkilisi, "Bu sorunun askerî bir çözümü yok. Hamas'ı Gazze'den söküp atsanız bile Gazze sorunu çözülmeyecek" ifadesini kullandı.

AHLAKÎ VE SİYASİ FİYASKO, GÖSTERDİĞİMİZ İSTEKSİZLİKTEN KAYNAKLANIYOR

Hamas'ın 7 Ekim'de israile yönelik saldırısını "Önümüzdeki on yıllar boyunca Ortadoğu'nun geleceğini belirleyecek bir dönüm noktası" olarak nitelendiren Borrell, "Ortadoğu'da patlak veren trajedi, siyasi ve ahlakî açıdan toplu bir fiyaskonun sonucudur. Bu fiyasko nedeniyle israilli ve Filistinli siviller çok yüksek bir bedel ödüyor. Bu ahlakî ve siyasi fiyasko, israil-Filistin sorununu çözmede yıllardır gösterdiğimiz isteksizlikten kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

DW Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.