Hamas, Refah Sınır Kapısı için tüm Filistinli gruplarla çalışacak

Hamas, Refah Sınır Kapısı için tüm Filistinli gruplarla çalışacak

Hamas'ın, Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nın açılması için tüm Filistinli gruplarla birlikte çalışacağı bildirildi.

Hareket tarafından yapılan yazılı açıklamada, Refah Sınır Kapısı sorununun çözülmesi için farklı gruplar tarafından getirilen önerileri değerlendirmek üzere bir komite oluşturulduğu belirtildi.

"Sınır kapısının açılması için Filistinli gruplarla birlikte Mısırlı kardeşlerimizle çalışacağız" ifadesine yer verilen açıklamada, Gazze halkının sıkıntılarının hafifletilmesi amacıyla gerekli istişarelerin yapıldığı ifade edildi.

Ulusal uzlaşı hükümetinin bugün Ramallah'ta düzenlediği haftalık toplantısında Filistinli grupların sunduğu önerilerin Hamas tarafından olumlu karşılanması temennisinde bulunulmuş ve bu girişimin uygulanabilirliğinin görüşülmesi için Gazze'ye bir heyet gönderilebileceği duyurulmuştu.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, 2 Ocak'ta yaptığı açıklamada, "Sınır kapısı sorununun çözülmesi konusunda Filistinli gruplar, sivil toplum kuruluşları ve Filistin Parlamentosunda bazı öneriler ortaya atıldı. Hamas, Filistin halkının sıkıntılarını hafifletmek ve vatanın bütünlüğünü sağlamak amacıyla ortaya atılan bu önerileri değerlendirecek" ifadelerini kullanmıştı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.