Hamas, Gazze'de maaş yerine arazi verecek

Hamas, Gazze'de maaş yerine arazi verecek

Hamas, eski hükümet çalışanlarına alamadıkları maaşları karşılığında arazi vermeyi planlıyor

Gazze'deki eski hükümet çalışanlarına bir yılı aşkın süredir alamadıkları maaşları karşılığında devlet arazisinden toprak verileceği bildirildi. 

Hamas Siyasi Büro üyesi ve eski Maliye Bakanı Ziyad ez-Zaza, Gazze'deki Avde Üniversitesi tarafından düzenlenen bir konferans sırasına yaptığı konuşmada, "Maaş krizine çözüm bulunmasına yönelik plan kapsamında yakında devlet arazilerinden pay dağıtılması söz konusu olacak" dedi. 

Ödenmeyen maaşlara karşılık Gazze'nin kuzey ve güneyindeki bin 200 dönümlük arazinin dağıtılacağını belirten Zaza, uygulamanın nasıl ve ne şekilde gerçekleştirileceğine ilişkin ise ayrıntı vermedi. 

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul ise Hamas'ın Gazze'deki maaş krizine bu şekilde çözüm aramasına tepki gösterdi. 

Hamas'ın toprakları bu şekilde dağıtmaya hakkı olmadığını belirten Makbul, "Bu topraklar Filistin devletine ait. Hamas'ın mülkü değil" dedi. Makbul ayrıca, bunun tek taraflı ve Filistin'in çıkarlarına zarar veren bir öneri olduğunu ifade etti.

Filistin uzlaşı hükümetinden ise henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. 

Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat sonucu 2 Haziran’da Filistin'de uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Eski Hamas hükümetine bağlı çalışanlar, uzlaşı hükümeti kurulduğundan beri maaşlarını düzenli alamıyor. Gazze'de Hamas'ın yönetimindeki hükümet, Rami el-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetinin, Gazze'deki bakanlıkların idaresini teslim almayarak, çalışanların maaşlarının gecikmesine yol açtığını belirtiyor. Hamas, imzalanan anlaşmanın, Gazze'deki hükümet çalışanlarının uzlaşı hükümetine entegre edilmesi ve maaşlarının ödenmesini kapsadığını savunurken, uzlaşı hükümeti bunun doğru olmadığını iddia ediyor.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.