Halkın istediği camiye CHP'den itiraz

Halkın istediği camiye CHP'den itiraz

Halkın ihtiyacı üzerine müftülüğün talep ettiği cami projesine CHP'li meclis üyelerinden itiraz geldi.

Büyükada’daki halkın ihtiyacı üzerine İstanbul İl Müftülüğünce talep edilen cami projesine CHP'li meclis üyeleri, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nden itiraz geldi

İstanbul Büyükada'daki halkın ihtiyacı üzerine İl Müftülüğü'nce talep edilen cami projesi CHP ve Mimarlar Odası'nın itirazlarıyla karşılaştı. Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği de cami projesine üç koldan karşı çıktı. İtiraz gerekçesi olarak, yeni yapılacak caminin, Ada'nın sosyal ve kültürel yapısını bozması gösterildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşimi Saraçhane Belediye Sarayı'nda Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet'in başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin Büyükada'da yapılacak olan "Çarşı Camii Projesi"ne yaptığı itirazlar, oy çokluğuyla reddedildi.

Cami yapımına itiraz eden CHP meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, toplantıda cami yapılacak alanın konut ve ticaret alanı olduğunu belirtti. Hacıalioğlu, “Yeme, içme faaliyetlerinin olduğu alana cami yapılamaz. Burada 465 metrekarelik alanda cami yapılması isteniyor Bu konunun yeniden tartışılmasını talep ediyoruz. Ama inatla bu raporun meclisten geçirilmesi için uğraşılıyor" dedi.

Konu ile ilgili söz alan Başkan Vekili Timur Soysal, itirazların plana yönelik olduğunu söyledi. Soysal, “Plan ilgili kurul tarafından onaylandı. Müftülük ihtiyaç nedeniyle yeni bir cami yapımını talep etmiştir. İhtiyaç halinde yapılan plan çalışmasıdır" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum