Halid-i Bağdadi'nin mektupları bir araya toplandı

Halid-i Bağdadi'nin mektupları bir araya toplandı

İslam dünyasının önemli tasavvuf alimlerinden Halid-i Bağdadi'nin Arapça ve Farsça mektupları, uzun bir çalışma sonucu bir araya toplandı.

İslam dünyasının önemli tasavvuf alimlerinden Mevlana Halid-i Bağdadi'nin uzun bir çalışma sonucu bir araya toplanan Arapça ve Farsça mektupları, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Haşimi Yayınları işbirliğiyle gerçekleşen Türkiye Arapça Kitap Fuarı'nda kitapseverlerle buluştu.

Sultanahmet Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleşen fuarda, Haşimi Yayınevi'nin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Aydemir, "Şu an teknolojinin gelişmesiyle haberleşme kanalları oldukça hızlı. Geçmiş zamanda da bu ancak mektuplarla mümkün oluyordu. İslam alimleri de birbirleriyle mektuplar aracılığıyla haberleşiyorlardı. Biz de 4 yıllık yoğun bir çalışmayla Mevlana Halidi Bağdadi'nin Arapça ve Farsça yazdığı mektupları toplayıp kitaplaştırdık" dedi.
 
Bağdadi'nin mektuplarının Türkiye'de olduğunu ve yazma eserlerin toplandığı Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi'nde bulduğunu ifade eden Aydemir, "Geçmişte Bağdadi'nin mektupları birkaç farklı kitapta yardımcıları tarafından toplanmıştı. Ancak bunlar çok az miktarda olan mektuplardı. Bizim topladığımız mektuplar ise Iraklı Muhammed Ali Karadai tarafından karşılaştırıldı ve ortaya bu kitap çıktı" diye konuştu.
Aydemir, kitabın Arap dünyasında büyük bir ilgiyle karşılandığını ifade ederken, kitabı tercüme ederek yakın tarihte Türkçe'ye de kazandıracaklarını sözlerine ekledi.
Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği Türkiye Arapça Kitap Fuarı, 21 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.