Halep’te aralıksız katliam

Halep’te aralıksız katliam

Suriye'yi terk eden çaresiz halkın Avrupa kapılarında yaşam mücadelesi devam ederken, ülkeden kaçamayan siviller ise Esed rejiminin bombardımanında ölüyor.

Suriye ordusunun Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere dünden bu yana vakum ve varil bombalarıyla düzenlediği saldırılarda, aralarında kadınlar ve çocuklar ile yaşlıların olduğu 67 kişinin öldüğü bildirildi. Orduya ait helikopterin önceki gün Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Meşhed mahallesine düzenlediği saldırıda 45, dün kentin Şear, Kelese ile Salihin mahallesine düzenlediği saldırılarda ise 22 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

ŞAM'A NAPALM BOMBASI

Rejimin Halep'te muhaliflerin kontrolünde sivillerin yaşadığı bölgelere yoğun bir şekilde saldırdığını kaydeden yetkililer, birçok sahra hastanesinin acil kan ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduğunu aktardı. Halkın saldırılar nedeniyle yeniden güvenli bölgelere kaçmaya başladığını vurgulayan yetkililer, rejimin hava saldırıları nedeniyle bazı yerlerde enkaz kaldırma çalışmalarının sağlıklı yürütülemediğini bildirdi.

Öte yandan orduya ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma ilçesine düzenlediği saldırılarda 9 sivilin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı kaydedildi. Muhaliflerin Şam'ın Dareyya ilçesindeki basın ofisi başkanı Husam el-Ahmed ise, Esed rejimi Dareyya'da napalm bombası kullanmaya başladığını bildirdi.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.