Halepli anne mezarlıkta iftar yapıyor

Halepli anne mezarlıkta iftar yapıyor

Halepli anne Meryem Ubeyd, çocuklarının hasretiyle yaşamına devam etmeye çalışıyor

Esed rejiminin düzenlediği hava ve kara saldırısında yerinden olan Meryem Ubeyd, 6 Mart'ta yürürlüğe giren ateşkes sayesinde eşi ve torunuyla Halep'in Etarib beldesindeki evine geri döndü.

60 yaşındaki Ubeyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir oğlunun 2012'den bu yana tutuklu olduğunu ve hiç haber alamadıklarını belirterek, iki oğlunun Esed rejiminin bombalı saldırılarında öldüğünü, bir diğer oğlunun ise DEAŞ saldırısında gözünü kaybettiğini ve yurt dışına kaçmak zorunda kaldığını söyledi.

Kendisinin de rejim hapishanelerinde tutulduğunu ve bir süre sonra bırakıldığını ifade eden Ubeyd, "Ne tür işkencelerin olduğunu biliyorum. Oğlum için çok endişeleniyorum. Hapiste bitler bizi yedi. Kirli fayansların üzerinde uyuyorduk. Küfürlü konuşurlardı. Ölüm hapse girmekten daha kolay." dedi.

Kocası, gelini ve üç aylıkken babası tutuklanan torunuyla yaşayan Ubeyd, "İftar sofrasına belki oğlum gelir diye tabak ekliyorum. Sofraya gelip birlikte yemek yemeği umut ediyorum ama kimse gelmiyor." ifadelerini kullandı.

Çocuklarını çok özlediğini dile getiren Ubeyd, "Ramazanda çocuklarımdan birisinin gelerek bana bir bardak su vermesini temenni ediyorum. Benimle birlikte yemek yesin. Bugün yemeğimi pişirip mezarlığa gideceğim, orucumu oğlumla açacağım." diye konuştu.

Babasını hiç tanımadan büyüyen 8 yaşındaki Muhammed Süleyman, babasını bir gün görmeyi ve ona sarılmayı çok istediğini söyledi.

Minik Muhammed, "Babam hapiste. Şu ana kadar hiç göremedim. Bir defa ona sarılabilsem. Onu bir defa görüp sarılmayı istiyorum. Onu çok özlüyorum." dedi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.