HalalBooking'in Haziran Satışları rekor kırdı

HalalBooking'in Haziran Satışları rekor kırdı

HalalBooking, 12 milyon dolarlık Haziran satışları ile yeni bir rekor satış ayına imza attığını duyurdu

Dünya çapında lider çevrimiçi helal özellikli konaklama platformu HalalBooking, ilk kez bir ay içinde 10 milyondan fazla satışa ulaşmıştır. Bir önceki rekor, 2019 Haziran ayında 5 milyon dolarlık satış ile kaydedilmiştir. 2019 Haziran ayına kıyasla 2021 Haziran ayı %150’lik bir artış ortaya koymaktadır. 

HalalBooking CEO’su Elnur Seyidli bu durumu şöyle ifade ediyor: “Bu rakamlarda telafi edici bir talep unsuru olduğunu açıkça görüyoruz ancak yine de, Covid öncesi 2019 yılına kıyasla %150'lik bu şaşırtıcı büyüme, bu dönemde pazar payımızdaki çarpıcı artışı gözler önüne seriyor.”

Sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu artış, özellikle hükümetin sık ve tutarsız kural değişiklikleriyle seyahatten caydırmaya devam ettiği Birleşik Krallık başta olmak üzere, başlıca pazarlarımızdan bazılarının hala fiilen hareketsiz olduğunu düşündüğümüzde daha da sevindirici bir hal alıyor. 

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps'ın, turuncu listedeki ülkelere seyahat eden İngiliz seyahat severlerin, iki doz aşı yaptırmış olmaları halinde 19 Temmuz'dan sonraki dönüşlerinde karantinaya alma ihtiyacını ortadan kaldıran bugünkü açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, Birleşik Krallık seyahat endüstrisinin toparlanması için bir başlangıç, ancak daha fazlası gerekiyor. Önümüzdeki aylarda seyahat düzenlemelerinin gevşemesi ile İngiltere'deki müşterilerimizin daha güvenli bir şekilde rezervasyon yapacakları hususunda umudumuz sürüyor.”

Ufuk Seçgin, CMO, şunları ekliyor: “Sayın Bakanın açıklaması bugün bizi sevindirdi ancak Türkiye’nin kırmızı listeden çıkarılıp turuncu listesine alınması çok büyük bir önem arz etmekte. Bu bir an evvel gerçekleştiğinde Haziran ayındaki rekor satış oranımızı Temmuz ayında da tekrarlayabiliriz. Pandemi boyunca, iyileştirilmiş helal filtreler veya “şimdi rezervasyon yap, sonra öde” ödeme seçenekleri gibi yeni özellikler geliştirdik ve müşteri hizmetlerine öncelik verdik. Şimdi müşterilerimizin bu belirsiz zamanlarda tatil planlarını bizim üzerimizden yaparak bize duydukları yüksek güven ile bunun karşılığını görüyoruz.”

HalalBooking geçtiğimiz günlerde dünya çapındaki otel ve villa konaklama portföyünü 300.000'in üzerine çıkardığını duyurdu. Enver Çebi, COO, bu artışın önemini şu sözlerle açıkladı: “Daha önceleri odağımız sadece helal özellikli tatil köyleri üzerinde olsa da, şimdi artık villalar, şehir, termal ve kayak otelleri de dahil olmak üzere dünya çapında daha geniş bir konaklama yelpazesi sunabiliyoruz, bu da bu yıl sonbahar ve kış satışlarında daha da büyük bir artış görmeyi beklediğimiz anlamına geliyor”.

Genel olarak şirket, satışların 2021'de 2019'a kıyasla iki katına çıkacağını tahmin etmektedir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.