Hakaret filmine karşı hukuk mücadeklesi

Hakaret filmine karşı hukuk mücadeklesi

Hz. Muhammed'e hakaret eden ABD yapımı film için Dünya Müslüman Alimler Birliği, başta Amerikalı Müslümanlar olmak üzere tüm İslam alemini hukuk mücadelesine çağırdı.

Merkezi Katar'da bulunan Dünya Müslüman Alimler Birliği yayımladığı bildiride, tüm dünyadaki Müslümanlardan, filme katkısı bulunanlar hakkında dava açmalarını istedi. Birlik, "İslam'a hakaret edenleri yasal yollardan takip edin" çağrısı yaptı.
Bildiride, filmin ifade özgürlüğü çerçevesinde kabul edilemeyeceğini çünkü "dini değerlere saldırdığı"nı belirtti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) da dava açması çağrısında bulunarak; uluslararası ve İslami kuruluşlar ile Arap yönetimlerinden dava süreçlerine yardımcı olmalarını istedi.

Haber7