Hafter güçleri Trablus Havalimanını vurdu

Hafter güçleri Trablus Havalimanını vurdu

Libya'da General Hafter komutasındaki savaş uçakları, Trablus Uluslararası Havalimanına saldırı düzenledi. Yaklaşık 5 yıldır faal durumda olmayan havalimanı, Trablus'a ilerlemek isteyen Hafter güçleri açısından stratejik öneme sahip.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Libya'da General Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'na (LUO) bağlı savaş uçakları, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler tarafından dün sabah saatlerinde geri alınan Trablus Uluslararası Havalimanına saldırı düzenledi.

Milis güçler arasında 2014'te çıkan çatışmalarda ağır hasar gören ve yaklaşık 5 yıldır işlemeyen havalimanı, Trablus'a ilerlemek isteyen Hafter güçleri açısından stratejik öneme sahip.

Etrafında Hafter'e ve UMH'ye bağlı güçlerinin konuşlandığı havalimanı, birkaç gündür taraflar arasında el değiştiriyor.

Başkente güneyden Trablus Havalimanı ve Ayn Zara ile Vadi er-Rabi olmak üzere iki cepheden girmeye çalışan Hafter güçleri ile UMH güçleri arasında şiddetli ancak daha çok vurkaç taktiğine dayalı çatışmalar yaşanıyor.

Libya'da UMH birlikleri, başkent Trablus'u ele geçirmek için perşembe günü saldırıya geçen General Hafter'e bağlı güçlere karşı operasyon başlatmıştı.

Hafter güçleri geçen günlerde Sabrata, Surman, Gıryan ve el-Asabia bölgelerine girdikten sonra Trablus'un batısındaki Zaviye ile Canzur kentleri arasındaki 27. güvenlik noktasına gelmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.