Haftanın bir günü dersleri köy okulunda yapıyor

Haftanın bir günü dersleri köy okulunda yapıyor

Bilecik'te öğretmenlik yapan Mehmet Pesen, öğrencilerinin tabiatı yakından tanıması için güzel bir yönteme başvuruyor.

Osmaneli ilçesindeki Osmangazi İlkokulunda görev yapan 27 yıllık öğretmen Mehmet Pesen, öğrencilerinin doğal yaşamı tanımaları için bir proje hazırladı.

Osmaneli Kaymakamlığı, belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve köy muhtarlığının desteği, öğrenciler ve ilgili kurumlardan ekiplerin katılımıyla Düzmeşe köyünde kullanılmayan eski bir okul binasının onarılmasını sağlayan Pesen, her hafta bir gün dersleri burada işlemeye başladı.

İnekleri besliyor, süt sağıyorlar

Belediyeye ait otobüsle taşınan öğrenciler, köy yaşamını, ürün hasadını, doğal gıda ve beslenmeyi yerinde deneyimliyor ve çevre temizliği yapıyor.

Ayrıca öğrenciler, köy halkına ait inekleri besleyip süt sağma deneyimi yaşıyor. Minik öğrenciler, ineklerin sütünden ailelerinin yaptığı sütlaçları, kendilerini ziyarete gelenlere ikram ediyor.

7 yıldır eğitim verilmeyen okulu onardı

Mehmet Pesen, her şeyin, 23 yaşındaki kızının kendisine "Baba ben inek, eşek ve tavuğu hiç canlı görmedim" sözüyle başladığını söyledi.

Öğrencilerinin doğal yaşamı tanımaları için bir proje hazırladığını ve bunu ilçeye en yakın köy olan Düzmeşe'de hayata geçirmeye karar verdiğini anlatan Pesen, burada yaklaşık 7 yıldır eğitim yapılmayan okulun onarımı için kolları sıvadıklarını belirtti.

Çocuklar tabiatı yaşayarak öğreniyor

Osmaneli Kaymakamlığı, belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve köy muhtarlığının desteği ve öğrencilerle birlikte binanın onarımını, badana ve boyasını yaptıklarını anlatan Pesen, şöyle konuştu:

"Köyümüz orman köyü. Burada yaşayan bütün canlıları çocukların yerinde görmesi ve tabiatı yaşayarak öğrenmelerini istedik. Sabahları okuldan belediye araçları ile buraya taşınıyoruz. İlk iş olarak çevre temizliğini çocuklar kendileri yapıyorlar. Ardından bitki ekimi, mahsul toplama, lahana veya mevsimine göre karnabahar toplama işlemlerini bahçede köylülerle birlikte yapıyoruz."

Pesen, bu deneyimin, öğrencilerin beslenme alışkanlıklarını olumlu yönde geliştirdiğini, doğal ürünler ile tanıştıklarını anlatarak, "Hem doğa sevgisini hem beslenmeyi hem de etraftaki insanlara yardımseverliği yaşayarak öğreniyorlar" dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.