Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son tahminlere göre ülke genelinde sıcaklık artışları yaşanacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Erzincan, Ardahan ve Erzurum'un kuzey ilçeleri, gece saatlerinden sonra İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer kesimlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Erzincan, Ardahan ve Erzurum'un kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı : Ülkemiz genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Buzlanma ve Don Olayı Uyarısı: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ Tehlikesi: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kar Erimelerine Dikkat: Karadeniz kıyılarında yağmur şeklindeki yağış ve hissedilir derecedeki sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri beklendiğinden su baskını, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERİMİZDE BEKLENEN SICAKLIK DEĞERLERİ ŞÖYLE:

BURSA 15
İSTANBUL 9
EDİRNE 11
BALIKESİR 13

A.KARAHİSAR 10
MUĞLA 14
DENİZLİ 14
İZMİR 16

ADANA 14
ANTALYA 17
ISPARTA 11
HATAY 14

ANKARA 3
ESKİŞEHİR 6
KONYA 9
SİVAS -3

BOLU 7
KARABÜK 10
SİNOP 11
ZONGULDAK 9

AMASYA 9
ÇORUM 4
SAMSUN 11
TRABZON 10

ELAZIĞ 1
ERZURUM -10
HAKKARİ -7
MUŞ -11

DİYARBAKIR 8
GAZİANTEP 11
KİLİS 11
ŞANLIURFA 11 


TRT Haber 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.