Hafızlık yarışmasında Batmanlı öğrenci bölge ikincisi oldu

Hafızlık yarışmasında Batmanlı öğrenci bölge ikincisi oldu

​Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Güneydoğu Anadolu Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Batman Merkez İmam Buhari Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencilerinden Muhammed Yalçın Bölge ikincisi oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve hafızlık yapan öğrencileri motive etmek amacıyla Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen “Hafızlık Yarışması Bölge Finali” Diyarbakır’da yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Güneydoğu Anadolu Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Batman Merkez İmam Buhari Erkek Yatılı Kur’an Kursundan öğrencimiz Muhammed Yalçın Bölge ikincisi oldu.

Coronavirus tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen bölge finalinde, illerinde birinci olan hafızlar, bölge birinciliği için ter döktü.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu, Batman’ı temsilen Batman Merkez İmam Buhari Erkek Yatılı Kur’an Kursundan Muhammed Yalçın ikinciliği elde etti.

 Yarışma sonrasında konuşan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, “Hocalarımız gayretleriyle, teşvikleriyle, birçok sıkıntılara katlanarak öğrencilerimizi yetiştirdiler. Hafızlık eğitimi sadece bizim açımızdan bir hoca eğitimi değildir. Aynı zamanda aile, hoca ve öğrenci ile birlikte değerlendirilmesi gereken bir husustur. Öğrencilerimizin özellikle küçük yaşta hafızlık eğitimi almaları, zihinlerine Kur’an’ı nakşetmeleri önemli bir husustur. Bundan sonra hafızı oldukları Kur’an’ın hem hamili, hem de amili olacaklar inşallah. Bu ikisi hafızlığın olmazsa olmazıdır. Bu vesileyle öğrencimizi ve hocalarını başarılarında dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finali 16 Mart 2021 tarihinde yapılacağı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.