Hafızlık eğitimini tamamlayan 81 Kur’an aşığına belgeleri verildi

Hafızlık eğitimini tamamlayan 81 Kur’an aşığına belgeleri verildi

Siirt il Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında başarılı olan 81 Kur’an bülbülü hafız, Ensar Camii'nde düzenlenen programda hafızlık belgelerini aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan 65 erkek 16 kız öğrenci için İl Müftülüğü tarafından  "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Ensar Camii'nde düzenlenen hafızlık belge takdim törenine katılan Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, hafızlara Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ahlakı ile yaşamalarını ve onu topluma öğretmeleri tavsiyesinde bulundu.

"Sizler Peygamber Efendimizin ahlakı ile yaşayacak ve onu öğreteceksiniz"

Hacıbektaşoğlu, “Sizler Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ahlakı ile yaşayacak ve onu öğreteceksiniz. Bu şekilde geleceğe çok daha iyi ve ayakları yere basan bir toplum olacağız. Allah ezanı bu topraklardan susturmasın, bu milleti kıyamete dek devam ettirsin.”  dedi.

İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, hafızlığın faziletine dikkat çekerek, anne ve babaya iyi bir evlat, vatana iyi bir vatandaş, okullarımıza da iyi bir öğretmen yetiştirdiklerini ifade etti.

Çocuğun temeli sağlam olursa geleceğimizin daha sağlam olacağına dikkat çeken Kapıcıoğlu, şöyle konuştu:

“Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) “Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı yüklenenler ve onu taşıyanlardır.” diye buyuruyor. Çocuklarımız Kur’an’ın lafzını taşıdığı gibi anlamına göre hayatını yaşayanlar olacaklar, Rabbim onları şeytanın ve şeytanlaşmış insanların şerrinden muhafaza eylesin, değerli Kur’an öğretici hocalarımız gecelerini gündüzlerine katarak hafızların yetişmesi için büyük bir gayret gösterdiler. Anne ve babalar da çocuklarını Kur’an öğrensin, Allah ve Peygamberi tanısın, vatanına, milletine hayırlı bir evlat olsun diye hocalarımıza teslim ettiler. Bizler de Kur’an kurslarımızda anne ve babaya iyi bir evlat, vatana iyi bir vatandaş, okullarımıza iyi bir öğretmen, camilerimize iyi bir imam, ümmete iyi bir kardeş yetiştirmeye çalışıyoruz.”

Hem hafız yetiştirici bir hoca olarak hem de hafızlık belgesini almaya hak kazanmış bir talebe babası olarak büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Ensar Vakfı Başkanı Necmettin Çiçek, duygularını şu şekilde ifade etti:

“Dünyanın en güzel duygusunu yaşıyorum, Allah bütün ailelere bu duyguyu yaşamayı ve hafızlık hazinesini nasip etsin, hafızlık, hem dünya hem de ahiret için kazanç olduğu için sabretmek gerekiyor. Velilere tavsiyem, çocuklarını mutlaka hafızlığa göndersinler ama hafız olmak yeterli değil, hafız kalmak önemlidir. Kur’an’ı öğreniyor ve ezberliyoruz ama asıl önemli olan yaşamaktır, Kur’an ahlakı ile ahlaklanmak gerekiyor. Rabbim başta oğluma ondan sonra bütün çocuklarımıza Kur’an ahlakı ile ahlaklanmayı nasip eylesin.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.