Hadislerle İslam' dijital ortamda

Hadislerle İslam' dijital ortamda

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Hadislerle İslam" eserini, Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nde dijital ortamda yayınladı.

Dünya çapında büyük ses getiren "Hadislerle İslam" eseri, Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nde internet ortamında erişime açıldı. 

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Hazreti Muhammed'in mesajlarını modern zamanın problemleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak sade ve anlaşılır bir dille okuyuculara sunmak üzere hazırlananan "Hadislerle İslam" adlı eserinin, yurt içi ve yurt dışında daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla elektronik ortamda yayınlanmasına karar verildi.

Hazreti Muhammed'in örnek hayatı, sünneti, uygulamaları, meydana getirdiği ilk İslam toplumunun hadisler aracılığıyla ortaya konduğu esere "http://hadislerleislam.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek. 

dünya dillerine çeviriliyor

Başkanlıktan alınan bilgiye göre, dünya dillerine de çevrilmesi planlanan eserin, Arnavutça, Kırgızca ve Azerice'ye çevirisi tamamlandı. İngilizce, Rusça ve Boşankça'ya çevirisi devam eden eserin, Arapça ve Almanca tercümeleri için de ekipler kuruldu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de aralarında bulunduğu bir kurul tarafından 6 yılda hazırlanan eser, hadis alanında uzman 85 ilim adamının kolektif bir çalışması sonucu ortaya çıktı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.