Hacıların dönüş hazırlığı Medine pazarlarını hareketlendirdi

Hacıların dönüş hazırlığı Medine pazarlarını hareketlendirdi

Dünyanın dört bir yanından hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelen 2 milyonu aşkın Müslüman hac ibadetini yaparken, Medine'de "hac bereketi" yaşanıyor.

Kutsal topraklarda bulunan hacılar, ibadet ve önemli mekanları ziyaretten arta kalan zamanlarında Türkiye'deki aile fertleri ve yakınları için alışveriş yapıyor.

Türk hacılar, alışveriş için, konakladıkları otellerin yanında bulunan Türk pazarları ile Medine'de bulunan Mescid-i Nebevi'nin çevresindeki çarşıları ve hurma pazarlarını tercih ediyor. 

Medine'de satılan çoğu şeyin Türkiye'de de bulunduğunu, hatta bir kısmının Türkiye menşeli olduğunu dile getiren hacılar, yine de kutsal topraklardan bir hediye götürmek amacıyla alışveriş yapmaktan kendilerini alamıyor.

Mekke'deki vazifelerini yapıp Medine'ye gelen hacılar ibadetten arta kalan zamanlarda dönüş hazırlıklarını sürdürüyor. Özellikle Medine'de Türk hacılar hurma temini için yoğun çaba harcıyor. Bu konuda hacıların imdadına Türk girişimcilerce işletilen hurma bahçeleri yetişiyor.

Türk hacıları bulundukları mekanlardan ücretsiz servislerle alan hurma bahçesi işletmecileri, bahçeleri gezdiriyor ve ürünlerini tanıtıyor. Türk hacılar da güvenilir buldukları hurma bahçelerine yoğun ilgi gösteriyor.

Medine'de hurma bahçesi işleten ve Türk hacılara bu hususta yardımcı olan Türk girişimcilerden biri de Trabzonlu Süleyman Uzunoğlu. Suudi Arabistan'a 1998'de üniversite eğitimi için gelen Uzunoğlu'nun, İslam Hukuku bölümünü 2003'te bitirdikten sonra kurduğu Osmanlı Hurma Bahçeleri adlı şirketi 10 yıldır hacılara hizmet veriyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.