Hacı adaylarının sayısı 1,6 milyonu aştı
Bu yılki hac ibadeti için Suudi Arabistan'a gelenlerin sayısı 1 milyon 600 bini aşarken, hacı adayları için hazırlıklar sürüyor.
Suudi Arabistan makamları, ülkeye gelen hacı adayları için 25 bin 700 kişilik sivil savunma ekibinin görev başında olduğu açıklanırken çalışmalarda 6600 araç ve 19 helikopterin kullanıldığını bildirdi.
Suudi Sağlık Bakanlığı ise hac mevsiminde görev yapmak üzere 200 bin kişiyi görevlendirdi. 320 kişilik özel uzman sağlık ekibine 80 tam teçhizatlı ambulans ve 95 mini ambulans eşlik edecek.
Cidde'de 280 kişilik tam teçhizatlı Kral Fahd Hastanesi de acil durumlar için hazır hale getirildi.
Bu yıl Suudi Arabistan içerisinden de 750 bin kişinin hac ibadetine katılacağı açıklayan Hac Bakanlığı, her ülkeye nüfuslarına göre kota ayrıldığını, her 1 milyon kişi için 1000 hacı adayına vize verildiğini açıkladı.
Bugüne kadar ülkeye gelen hacı adaylarının sayısının 1 milyon 600 bini aştığı bildirildi.
-Suriyeli sığınmacılara hac vizesi-
En çok hacı adayını 200 bin kişiyle Endonezya gönderirken, bu yıl özellikle Türkiye, Ürdün ve Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılara hac vizesi verilmeye başlandığı duyuruldu. Mekke yakınlarındaki Kral Abdullah Sağlık Kompleksi'nde de, Suriyeli hacı adaylarına her türlü imkan sağlanıyor.
Filistin'den de 10 bin şehit yakınına hac için vize verildiği ve ülkeye ulaştıkları açıklandı.
Öte yandan, hacıların ülkelerine dönüşte beraberlerinde götürebilmeleri için 2 milyon 200 bin zemzem bidonunun dağıtılmaya devam edildiği bildirildi.
Yetkililer, Medine'ye günlük 300 ton zemzem gönderildiğini kaydetti.
Haber7
