Hacettepe Üniversitesi'nden ihracata "bilimsel destek"

Hacettepe Üniversitesi'nden ihracata "bilimsel destek"

Hacettepe Üniversitesi Teknokent bünyesinde oluşturulan "Hacettepe-İhracat" uzman ekibi, firmalar için "ürüne özel pazar raporu" hazırlayacak, danışmanlık ve uzaktan eğitim hizmeti verecek.

HÜ Teknokent bünyesinde oluşturulan Hacettepe-İhracat, yaklaşık 50 kişiden oluşan ekibiyle firmalara çeşitli hizmetler verecek.

İhracat yapmayı düşünen veya yapan firmaların "ulusal pazar arayışı" ve "ihracatı risksiz gerçekleştirme" sorunlarına bilimsel çözüm sunulmasını amaçlayan projenin, eylül ayında hayata geçirilmesi planlanıyor. Projeyle, Türkiye'nin ihracatta önemli adımlar atması hedefleniyor.

Kendilerine başvuran firmaların ürünlerine özel ihracat raporları hazırlayacak olan ekip, firmaların ürünü ve uluslararası pazardaki konumunu, ürünün hangi ülke pazarlarına açılması gerektiğini raporlaştıracak, uluslararası alanda danışmanlık yapacak.

"Firmalara hizmetimizi yüzde 70 teşvikle sağlıyoruz"

Projeyle ilgili açıklama yapan Hacettepe-İhracat Proje Müdürü Gökmen Gök, "İhracat yapmak ya da ihraç pazarlarını geliştirmek gereken tüm eğitim ve danışmanlık bilgilerinin, online bir platform çerçevesinde ihracatçının 'ayağına kadar götürüldüğü' bir sistem olan Hacettepe-İhracat, bundan böyle Türkiye'nin yeni ihracat platformu olacak. Hacettepe-İhracat, sadece bir ihracat danışmanlık platformu olarak değil, aynı zamanda bir 'meslek edindirme merkezi' olarak çalışacak" diye konuştu.

Hacettepe-İhracat Uzmanı Asım Çalış da Türkiye'de üretim yapan firmaların, ürünlerini hangi pazara açacaklarını bilmediklerini belirterek, kuruma başvuran firmaların, dünyada hangi pazarların kendileri için uygun olduğunu görebilecekleri bir rapora sahip olabileceğini söyledi.

Çalış, "Hacettepe-İhracat'a başvuran firmalara hizmetimizi yüzde 70 teşvikle sağlıyoruz. İhracat sürecinde destek olmaya devam ediyor, ihracat gerçekleşene kadar firma ile iletişimimiz sürüyor" dedi.

Proje kurucularından İnovatif Yatırımlar Genel Müdürü Yusuf Akgündüz de projenin, İŞKUR ve KOSGEB desteği ile istihdam olanağı sağlayacağını, uzman ihracatçılar yetiştirerek ihracatı geliştirme adına da önemli bir adım atılmış olacağını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.