Hac ve hacıların güvenliği kırmızı çizgimizdir

Hac ve hacıların güvenliği kırmızı çizgimizdir

Bessami, çeşitli kutsal mekanlarda ibadetlerini yerine getiren misafirlerin güvenlik ve emniyetinin, huzur ve güven içinde ülkelerine gidene kadar Hac güvenlik güçleri için bir öncelik olduğunu kaydetti

Suudi Arabistan Kamu Güvenliği Müdürü ve Hac Güvenlik Komitesi Başkanı Korgeneral Muhammed el-Bessami, Hac ve hacıların güvenliğinin kırmızı çizgi olduğunu vurgulayarak, Hac güvenlik güçlerinin güvenlik veya düzeni etkileyen her şeye karşı kararlı bir şekilde duracağını ve hacıların güvenlik ve emniyetini etkileyen tüm eylemleri engelleyeceğini belirtti.

Bessami, çeşitli kutsal mekanlarda ibadetlerini yerine getiren misafirlerin güvenlik ve emniyetinin, huzur ve güven içinde ülkelerine gidene kadar Hac güvenlik güçleri için bir öncelik olduğunu kaydetti.

Hac güvenlik komitesi liderleri için Cuma günü Mekke'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Bessami, Hac güvenlik güçlerinin güvenlik vakalarının izlenmesini hızlandırmak, bunlara uygun önlemlerle hızlı bir şekilde yanıt vermek ve herhangi bir olumsuz olayı önlemek amacıyla önleyici tedbirler almak için sahadaki varlıklarını yoğunlaştırdığına dikkat çekerek, herkesi Hac yönetmeliklerine ve talimatlarına uymaya çağırdı.

Hac Pasaport Genel Müdürü Dr. Salih bin Saad el-Murabba ise Pasaport Genel Müdürlüğü'nün hava, kara ve deniz limanlarından hacılara kolaylıkla hizmet vermeye devam edeceğini yineledi.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.