Hac kayıtları için dikkat edilecek hususlar

Hacca gitmek için müracaat eden ve bu sene kur’ası çıkanlar 1-12 Haziran tarihleri arasında Müftülüklere baş vuracaklar.
Tecrübeli rehberler ile gitmek ve Acentalara kayıt yaptırmak isteyenler, müftülüklerden “A Grubu Seyahat Acentalarına Kayıt Yaptırabilir” yazısını alacak ve gitmek istediği Acentaya kayıt yaptıracaklardır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile gitmek isteyen de doğrudan müftülüğe kayıtlarını yaptırırlar.
Diyanet % 60, Acentalar da % 40 ile sınırlı kotaları olduğundan, tercih yapacaklar işi son günlere bırakmamalılar.
Yukarıda belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayanların yerine yedek sıradakiler 22 Haziran tarihinde kayıt yaptırabilirler.

Hac ibadetinde yirmi ila kırk gün bir arada olunacağı, aynı mekanları beraber kullanılacağı için, kültür seviyeleri, anlayış farklılıkları çok önemlidir. Bilhassa normal tip olarak yazılanlar, bildikleri, tanıdıkları insanlara müracaat etmeleri halinde işi büyük ölçüde kolaylaştırmış olurlar.
Mekke ve Medine’deki ziyaret yerleri, tavaf, ibadet ve bütün ihtiyaçları için bu işi seve seve yapan, bilen insanlarla beraber olmak çok önemlidir.

Hac meşakkatli, sıkıntılı ve çok kalabalık bir ortamda yapıldığı için tercihe dikkat etmek gerekmektedir. Daha doğrusu işi iyi bilen rehberlere ihtiyaç vardır. İmam-ı Azam bile hac için bir rehber istemiş. Bu işi iyi bilen, tecrübeli insanların rehberliğinde, hac ibadeti kolaylaşır ve zevkli olur.

Hacca gitmeden iyi öğrenmek, farz, vacip ve sünnetlerini bilmek, oranın şartlarına ruhen hazırlıklı olmak gerekmektedir.

Biz Risale Haber olarak orada olacağımız gibi, genelde Risale Haber okuyucularının da birarada olduğu, Arafat’ta bu seçkin insanlara özel tahsis edilen çadırlarda vakfe yapıldığı Dilruba Turizm’de beraber olmak bir ayrıcalıktır.

Türkiye’nin her yerinde bize ulaşmak ve grubumuzla beraber bu ibadeti ifa etmek isteyen kardeşlerimizi [email protected] adresine veya 0507 259 58 85 nolu telefona bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.