Habibi Nacar YILMAZ

Habibi Nacar YILMAZ

Doç. Dr. Kasım Takım'ın Çalışmaları ve Aklın Durduğu Yer

Haberlerin en doğrusuna, muhalif belli kanalları az da olsa izleyerek ulaşmaya çalışırız. Bu, bana daha kolay geliyor. Daha geçen sabah, adam yanına aldığı bir vekille yaptığı bir programda, seçimlerden sonra hilafetin ilân edileceğini iddia etti. Akla ziyan yorumlarla, Reisin hilafet merkezi olarak İstanbul'u seçtiğini ve yakında bunun duyurulacağını söyledi. Bu güzel habere ne diyebiliriz ki? Bu mümkün, fakat vaki olacağının emarelerinin dahi olmadığı habere adamlar inanıyorlar. Hem de ölümüne inanmışlar. Sunuşları, ifade tarzları öyle görünüyor.

Bu durum, sosyal veya siyasî meselelerde öyle de ilmî veya dinî meselelerde farklı mı? Değil. Yine fena şekilde aydınlanmak ve biraz da eğlenmek için, bunların bilim adına yazdıklarına da bazen göz atarız. Hatta bunlardan birinde, bir arkadaş cehaletin verdiği cesaretle bu fakire "Bilimsel olarak Allah'ın olmadığını ispat edeceğim." diye de celallenmişti. Buyur, ispat et, dedim. Sebeplerin bir araya nasıl geldiğini ve bu harika sanatların zaman içinde onun tabiriyle nasıl oluştuğunu anlattı. Peki, dedim, bu şuursuz sebepleri bir araya getiren kim? Yani oksijen, hidrojen belli bir oranda bir araya gelmeye, suyu oluşturmaya kendileri mi karar verdiler? "Zaman içinde, kendi kendine oldu" deyiverdi. Hikmetli ve bin cihette faydalı ve maslahatlı bir terkibi, kendi kendine, tesadüfen, tabiatın, sebeplerin tesiriyle oldu, şeklinde izaha bir de bilimsellik kılıfı geçirdin mi, değme gitsin.

Yani bunlar, hiçbir karışıklık eseri ve intizamsızlık görünmeyen kâinatta, sebep ve tabiat gibi akılsız şuursuz ve nereye akıtsan oraya yönelen maddî şeyleri, ilâh ilan etmiş. Bunu da sözüm ona bilimsellik peygamberiyle soslamış, piyasaya sürmüşler. Bilim böyle izah ediyor, ya da edecek, dedikleri şey; sebeplerin temelinde zerrenin, Allah'ın ilim ve kudret dairesi altındaki intizamlı ve hakîmâne yolculuğunun seyri, değişim ve dönüşümü. Başka bir şey değil.

Onun için, bu tesadüfçülerin başında olanlardan matematik hocası Ali Nesin geçen dinlediğin bir konuşmasında "Sayılar ve bulduğumuz kuralların (kanunların) bir düzeni var. O düzen olmazsa, biz olmazdık. Madde hep mi vardı? Durduk yerde madde nasıl olabilir? Biz nereden geldik, nereye gidiyoruz? Bir Allah olması lazım. Ama biz inanmıyoruz." cümlelerini kuruyordu. "Olması lazımmış da biz inanmıyoruz." ne demek? İşte, aklın durduğu ya da aklın nefsin emrine verildiği nokta da burası.

Bunların güya bilim adına yazdıklarına bakıyorum, dedik ya. Son olarak, baktığım bir metni okuyunca bir daha artık aklın durduğu yerdeyiz, demek zorunda kaldık. Hayat gibi, kâinatın kemali, cemali, nuru ve ziyası olan, hatta kâinata anlam kazandıran bir hakikatin başlangıcı için kurulan, aşağıda yazdığım cümleye bir bakar mısınız?

"Cansızların milyarlarca yıl boyunca bir araya gelip ayrılıp karışıp en sonunda canlılığı ortaya çıkarması ile başlayan hayat, bir noktada sonraki nesillere bilgi aktarımını dil aracılığı ile kültürel düzeyde yapabilen ve bizim bildiğimiz, anladığımız anlamda gelişmiş ve karmaşık canlı türü olan insanı ortaya çıkarmıştır." Cümle aynen böyle.

Cansızlardan canlılığı, canlılıktan hayatı, hayattan da insanı çıkaran, yani "cansızları, hayatı" yaratıcı yerine koyan bu cümleleri okurken, yüzüm kızardı, biraz da hayretimden nutkum tutuldu. Ne diyeceğimi bilemedim. Bir normal insanın böyle cümleleri nasıl yazabileceğini ve bu yazdıklarını nasıl kabulleneceğini hayretle düşündüm. Tekrar aklın durduğu yerdeyiz, demek zorunda kaldım. 1 Nisan'da İstanbul'da hilafetin ilan edileceği paranoyasına kapılan tv sunucusu olduğu gibi, cansızlardan ilah çıkaran, böyle paranoyak tabiatçılar da varmış demek ki.

Evet aynen böyle yazıyor, yeni okuduğum, çok bilimselci arkadaş. Cansız maddeler karıştı, vuruştu, çalkalandı; birden onlardan canlılık çıktı. Canlılık (hayat) da düşündü, taşındı; bu serüvenleri anlayıp anlatabilecek, konuşabilecek ve daha kompleks yapıda bir canlıya, hayat sahibine ihtiyaç var; böylece o da insanı yarattı, çıkardı. Yani demir, çimento, su çalkalandı. Uzun süre vuruştu, bir apartman ortaya çıkardı. Apartman da düşündü. Ben neye yararım, böyle boş devam edemem. Bari ben de bende oturacak ve bu oluşum serüvenini anlatacak bir insan yapıp ortaya çıkarayım. Sonunda, kendinde olmayan konuşmak, anlamak gibi özellikleri maddeye vererek, insanı ortaya çıkardı. Aynı şeyi, İTÜ gibi bir üniversitede okuyan bir genç de bir zaman bana itiraz için anlatmıştı. Ona da yukarıdaki verdiğim örneği verdim. "Uzun zaman" diye kendilerine edindikleri ilahın, demir, çimento ve kumdan kaç seneye bir apartman çıkarabileceğini sormuştum da intibaha gelmişti. Ne diyelim darısı bu tiplere.

İşte, hem hayatın başlangıcını tesadüflere ve cansızlara; yeni tür ve canlıların hikmetli yaratılışını evrim ve tesadüfün ellerine verenlerin bu tip esassız fikirlerini çürütmek ve bunların bir bilimselliklerinin olmadığını laboratuvar ortamında ortaya çıkarmak adına, Doçent Doktor Kasım Takım Hocamız takdire şayan çalışmalar yürütmektedir. Sağ olsun, evrim ile ilgili bu çalışmalarını daha önce on programla ilan etmiş ve "Sorularla İslamiyet" sitesinde de yayımlamıştı. Şimdi de hayatın başlangıcının tesadüfî olmadığını, bunun cansızlara dayanamayacağını ispat eden, anlatan deneylerinden bizlerin de istifade edebilmesi için bunları videoya çekip yayımlamaktadır. Aşağıda tümünün linklerini de paylaştığım bu çalışmalardan bir edebiyatçı olarak çok istifade ettik. Bizim ihtiyacımız yok, demeyin. Bu modern görünümdeki, bilimsellik kılıfındaki tuzağın genç beyinleri felç ettiğini biliyoruz. Bizim ihtiyacımız olmayabilir ama ihtiyacı olanlar için bilmeliyiz veya bunları kolayca erişebileceğimiz şekilde saklamamız gerekir.

Evet dostlar, kâinatın sahibinin kitabı Kur'an nuru ile kâinata bakamayan insan, böyle karanlıkta kalabiliyor. Demek bu bakışa sahip olabilmenin değerini unutmayalım.

Selam ve dua ile.

Dr. Kasım Takım -Evrim ve Yaratılış Analizi- Tüm Videolar

1) Evrim Bir Doğa Yasası Mıdır?
https://youtu.be/gLUnr2lU9CY

2) İndirgenemez Komplekslik Nedir?
https://youtu.be/0_ClDYEw-28

3) Körelmiş Organ Yoktur, Körelmiş Yaklaşım Vardır.
https://youtu.be/D8kq-T4d1_o

4) Çöp DNA, Körelmiş Organ ve Evrim
https://youtu.be/cG42Mzf8L0A

5) Evrimde Zaman Yanılgısı-1
https://youtu.be/s2zuNS5yRM4

6) Evrimde Zaman Yanılgısı-2
https://youtu.be/tGKTwxeCyUQ

7) Evrimde Kavram Kargaşası, Mutasyon ve Adaptasyon
https://youtu.be/aZ0NPtCe0M8

8) Epigenetik ve Evrim İlişkisi
https://youtu.be/Ga8J9tc_o5Q

9) Endosimbiyotik Teori Evrimsel Gelişimin Delili Olabilir Mi?
https://youtu.be/jphX2iLdCb4

10) Metabolizma ve Evrim İlişkisi
https://youtu.be/GAdJ7o_Lu-o

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum