HaberTürk yazarı, Said Nursi ile Yıldız Tilbe'nin akrabalığını araştırdı sonucu açıkladı

HaberTürk yazarı, Said Nursi ile Yıldız Tilbe'nin akrabalığını araştırdı sonucu açıkladı

YIlman, "Said Nursi ile Yıldız Tilbe nasıl akraba olabilir ki?" diye sordu

Risale Haber-Haber Merkezi

Şarkıcı Yıldız Tilbe'nin Said Nursi tweetleri gündemdeki yerini koruyor. Said Nursi için "akrabam" diyen Tilbe'nin sözleri araştırmaya da konu oldu.

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Said Nursi ile Yıldız Tilbe'nin akraba olup olmadığını araştırdığını söyledi.

"Said Nursi ile Yıldız Tilbe nasıl akraba olabilir ki?" diye soran Yılman, “DAM üstünde saksağan” desem hiç de aşırıya kaçmış olmam. Çünkü Yıldız Tilbe’nin önceki gün sosyal medya hesabı üzerinden ortaya attığı iddia, tam da bu deyime karşılık geliyor. Nereden aklına esti, neden böyle bir şeyi yazma gereği duydu bilmiyorum Tilbe ama önceki gün vefatının yıldönümünde anılan Said Nursi’yle ilgili Twitter hesabından, “Benim akrabamdır, Allah’ın rahmeti üstüne olsun” şeklinde yazması birçok insan gibi benim de dikkatimi çekti" dedi.

Olabilir mi deyip biyografilerini araştırdım

Tilbe'nin iddiasını merak ettiğini belirten Yılman, internetten araştırma yaptığını söyledi:

"Tabii ben bazıları gibi öfke duymadım bu yazdıklarına. Sadece merak ettim ve “Olabilir mi?” deyip bunun üzerinde bütün gün internete girip hem Tilbe’nin, hem de Said Nursi’nin yazılmış biyografilerini inceleyerek bu iddiasının doğru olup olamayacağını sorguladım.

Ve gerçek şu ki, bulamadım bir bağ. İki ismin de köklerinde Kürtlük olmasının dışında bir ilişki yakalayamadım. Ha eğer Yıldız Tilbe sırf bu nedenden dolayı Said Nursi’nin akrabası olduğunu iddia ediyorsa ona bir şey diyemem, ama biliyoruz ki bu doğru değil. Çünkü akrabalık dediğimiz şey kan bağı olmasını zorunlu kılar.

Okuduklarımdan hareketle söylüyorum; kendisi İzmir doğumlu ama baba tarafı Ağrı’ya, anne tarafı Tunceli’ye dayanıyor. Baba Kürt Sünni, anne Zaza Alevi... Said Nursi ise Bitlis kökenli, Kürt ve Sünni. 

Yıldız Tilbe ile Said Nursi’nin akrabalığına işaret eden kaynak bulamadım

"Gerçekler buyken Tilbe’nin neden böyle bir akrabalık ilişkisine vurgu yaptığını anlamak zor. Eğer bunu moda deyimle sırf konjonktüre uygun davranmak için ortaya attıysa çok ayıp etmiş. Yok eğer gündeme gelmek için filan yaptıysa iki katı ayıptır yaptığı. Eğer ciddi ciddi böyle bir akrabalığı olduğuna inandığı için söylediyse de o zaman kim ona bunu söyledi ve inandırdıysa uyarayım fena keklemiş. Çünkü o kadar bakındım, araştırdım, taradım maalesef ben Yıldız Tilbe ile Said Nursi’nin akrabalığına işaret eden herhangi bir kaynak bulamadım.

237505.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
17 Yorum