Haberi böyle verdi: MEB'den Nurculara tam destek

Haberi böyle verdi: MEB'den Nurculara tam destek

Solcu Birgün gazetesinin gündeminde yine Nurcular vardı

Solcu Birgün gazetesinin gündeminde yine Nurcular vardı. Bugüne kadar onbinlerce kişiye Osmanlıca öğreten vakfı hedef aldı, açık, şeffaf ve kanunlara uygun bir protokolü suçmuş gibi haber yaptı.

Haber şöyle

Nur Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Hayrat Vakfı’na bir ayrıcalık daha tanındı. Okulların kapısını Hayrat Vakfı’na “Osmanlı Türkçesi” gerekçesiyle açan ve “Değerler Eğitimi” adı altında vakfın okullarda faaliyet yürütmesine izin veren Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Nurcu vakıfla şimdi de “Eğitimde İş Birliği Protokolü” imzaladığı ortaya çıktı. Amacı, “Osmanlı Türkçesi basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak ve öğretecek eğiticiler yetiştirmek” olan protokolle Hayrat Vakfı’na, okullarda ve Bakanlığa bağlı kurslarda görev alacak eğiticileri yetiştirme görevi verildi.

Bakanlığın, “Eğitimde İş Birliği Protokolü” ile Hayrat Vakfı’na yeni izinler verdiği öğrenildi. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesindeki kurslarda açılacak, “Osmanlı Türkçesi” ve “Kur’an-ı Kerim” eğitimlerine eğitici yetiştirmekle görevlendirilen vakfın, MEB’e bağlı altı milli eğitim müdürlüğü ile koordineli çalışacağı bildirildi.

MÜDÜRLÜK OKUL TEMİN EDECEK

Protokole göre, Nur Cemaati’nde, “Said Nursi’nin vekili” olarak tanımlanan Ahmet Husrev Altınbaşak’ın kurucusu olduğu vakfın düzenleyeceği Osmanlı Türkçesi kurslarının tanıtım görevi, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nde olacak. Müdürlük, protokol kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler için okul temin edecek. Vakıf ile okulların koordinasyonu da yine Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nce sağlanacak.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ise “Ders müfredatına destek olmak” amacıyla düzenlenecek eğitim ve seminerleri belirleyecek. Müdürlüğün belirlediği seminer programları, Nurcu vakfın öncülüğünde yapılacak.

HER TÜRLÜ KOLAYLIK SAĞLANACAK

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, vakfın okullarda düzenleyeceği seminer, panel, konferans ve yaz okulları için hazırlıklar yapacak. Müdürlük, protokol kapsamında planlanan etkinliklerin gerçekleştirilmesi için “her türlü kolaylığı” sağlayacak.

Vakıf, protokol çerçevesinde öğrencilere yönelik sınavlar düzenleyebilecek. Vakfın düzenleyeceği sınavların uygulanması ile değerlendirilmesi işlemlerini ise Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü yapacak.

BAKANLIK KAYIT TUTACAK

Hayat Boyu Genel Müdürlüğü, vakfın yürüttüğü faaliyetlerin kaydını tutacak.

MEB’de Hayrat Vakfı için seferber olanlar müdürlüklerle sınırlı kalmayacak. Okul yönetimleri, kursların düzenleneceği fiziki ortamların hazırlanmasında ve araç gereçlerin temininde vakfa yardım edecek. Kursa katılmak isteyen öğrencilerin listesi, Hayat Boyu Öğrenme Merkezleri’ne okul yönetimleri tarafından bildirilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum