Güvenlik zafiyetinin ardından Facebook'tan yeni önlemler

Güvenlik zafiyetinin ardından Facebook'tan yeni önlemler

Facebook Küresel İlişkiler Başkan Yardımcısı Nick Clegg, özellikle gençleri zararlı içeriklerden uzak tutmak için bazı önlemler alacaklarını ve yeni özellikler ekleyeceklerini açıkladı.

Facebook Küresel İlişkiler Başkan Yardımcısı Nick Clegg, düzenleyenlerin uygulamanın içeriğini güçlendirmek için kullanılan Facebook algoritmalarına erişmesine izin verme fikrine de açık olduklarını belirtti. Clegg, platformda ABD Kongresi’ne 6 Ocak’ta saldıranların sesinin daha çok çıkmasına neden olanın algoritma olup olmadığı şeklindeki soruya ise cevap veremeyeceğini söyledi.

CNN'e konuşan Clegg, ‘‘Algoritmalar kurala bağı olarak gereklilik durumunda sorumlu tutulabilir, böylece insanların sistemimizin olması gerektiğini söylediği hali ile gerçekte olan hali birbiriyle kıyaslayabilir’’ dedi.

GENÇLERİN BAKTIĞI İÇERİK ZARARLIYSA, BAŞKA İÇERİĞE YÖNLENDİRECEKELER

Clegg, yakın zamanda ciddi fark yaratacağını düşündükleri yeni bir önlemi tanıtacaklarını söyledi. Clegg, ‘‘Sistem, bir gencin aynı içeriğe tekrar tekrar baktığını görünce, eğer bu içerik gençlere olumlu olarak etki etmiyorsa onları başka bir içeriğe bakmaya yönlendirecek’’ şeklinde konuştu.

'ARA VER' ÖZELLİĞİ

Clegg, ayrıca ‘‘ara ver’’ özelliğiyle, gençlerin Instagram’a bakmaya ara vermesini teşvik etmeye hazırlandıklarını duyurdu.

Clegg, Facebook’un geliştirmeyi planladığı, hedef kitlesini çocukların oluşturduğu Instagram Kids ile ilgili planlarını ise askıya aldıklarını, bunun yerine yetişkinlerin gençleri denetleyebilecekleri yeni kontrol özellikleri tanıtacaklarını söyledi.

SENATO, TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNE DAHA FAZLA DENETİM İSTEDİ

Senato Adalet Komisyonu Başkanı Amy Klobuchar, oturumun yapıldığı alt komisyonda Facebook gibi teknoloji şirketlerinin daha fazla denetime tabi tutulması gerektiğini söylemişti.

Clegg’in röportajından sonra Klobuchar'ın CNN'e verdiği demeçte ‘‘Bize güvenin lafını duymaktan bıktım. Platforma bağımlı olan ve zararlı içeriklere maruz kalan çocukları ve anne-babalarını koruma zamanı geldi’’ diye konuştu.

ABD’de kullanıcıların tercih etmesi durumunda çevrimiçi verilerinin paylaşılmasına da izin verecekleri yeni bir gizlilik politikası olması gerektiğinibelirten Klobuchar, ABD’nin ayrıca çocukların mahremiyetiyle ilgili yasaların güncellenmesi ve algoritmaların daha şeffaf hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Facebook’un eski çalışanlarından Frances Haugen, ABD Kongresi’nde geçen hafta verdiği ifadede şirketin genel politikasında her zaman karı kullanıcıların güvenliğinin önünde tuttuğunu söylemişti.

Karar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.