Güney Sudan’da ateşkesin adı var kendi yok

Güney Sudan’da ateşkesin adı var kendi yok

Güney Sudan’ın önemli şehirlerinden Bor’u ele geçirmek için isyancılar ve hükümet güçleri arasında devam eden çatışmalar, yalnızca bu kentte 60 bin kişinin evlerini terk etmesine sebep oldu.

Dünyanın en genç ülkesi Güney Sudan’da iki haftadır süren çatışmaların ardından Devlet Başkanı Salva Kiir ve isyancıların lideri Riek Machar barış görüşmelerine katılmayı kabul etmiş olsa da savaş hız kesmeden devam ediyor.

Önceki gün, Doğu Afrika Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesi (IGAD) ülkeye komşu Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da barış müzakerelerinin başlayacağını duyurmuştu. Fakat petrol zengini ülkenin başkenti Juba’ya 120 kilometre uzaklıktaki Bor şehrinde etnik temelli çatışmalar devam ediyor. Son rakamlara göre ülkede yaşanan karmaşada can kaybı 1000’i geçti. Ülkenin Dışişleri Bakanı Barnaba Marial Benjamin’in “savaş alanı” dediği Bor’daki çatışmalar nedeniyle bu sayının artmasından endişe ediliyor. Olaylar, ülkede 180 bin kişi de evlerini terk etmek zorunda bıraktı. Addis Ababa’daki görüşmelerin bugün başlaması bekleniyor.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.