Güney Koreli Prof. Hee Soo Lee, eğitim için geldiği İstanbul'da Müslüman oldu

Güney Koreli Prof. Hee Soo Lee, eğitim için geldiği İstanbul'da Müslüman oldu

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Sempozyumu’na katılan Prof. Dr. Hee Soo Lee (71) gençliğinde eğitim için geldiği İstanbul’un hayatında değiştirdiğini anlattı

Seul Hanyang Üniversitesi Kültürel Antropoloji Bölümü Emeritus Profesörü Hee Soo Lee, İstanbul’un hayatında özel bir yeri olduğunu belirtti.

DİNE YAKIN BİRİ DEĞİLDİM

İlk olarak 1983 yılında İstanbul’a geldiğini dile getiren Lee, “İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktora yaptım. O zaman İbrahim Kafesoğlu hocamız vardı. Onun Türk Milli Kültürü kitabını okurken Türkiye’den başlayarak Kore’ye kadar aynı kültür aynı tarihe sahip olduğumuzu öğrendim. O sahada çalışmaya devam ettim. Memleketime döndükten sonra ilim hayatıma devam ettim. Şu anda profesör olarak Türk kültür tarihi ve Osmanlı’nın Uzakdoğu münasebeti üzerine ders veriyorum. Dinlere yakın biri değildim. Bu sırada İslamiyet ile tanıştım. İstanbul hayatım sırasında İslamiyet’in güzel taraflarını araştırarak öğrendim. Ülkeme döndükten sonra araştırmalarım devam etti. 41 yaşında Güney Kore’de Müslüman oldum. Koreli imam bana Cemil ismini verdi. O günden beri de Cemil Lee adımı kullanıyorum. 30 senedir Müslümanım” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.