Güneş’in renginin turkuaz-yeşil olduğu iddia edildi

Güneş’in renginin turkuaz-yeşil olduğu iddia edildi

Diğer bir deyişle, Güneş’e fener tuttuğunuzda hiçbir şeyi size geri yansıtmaz, onu görmezsiniz

Rusya Bilimler Akademisi Kozmik Araştırmalar Enstitüsü’nden Andrey Malıhin, Güneş’ten gelen maksimum ışık yoğunluğunun turkuaz-yeşil aralığında olduğunu, ancak insan gözünün ve beynin algıladığı sinyali işlemesi sonucunda görünen rengin beyaza dönüştüğünü ifade etti.

Malıhin, fizikte yıldızların mutlak siyah cisimler olarak kabul edildiğini, bunların ışığı emdiğini ve yansıtmadığını belirtti. Malıhin, “Diğer bir deyişle, Güneş’e fener tuttuğunuzda hiçbir şeyi size geri yansıtmaz, onu görmezsiniz” dedi.

Sputnik'in haberien göre yıldızlardan gelen parlamanın yüzey sıcaklığından kaynaklandığını belirten Malıhin, her sıcaklık için kendi dalga boyuna özgü bir ışınım olduğunu ifade etti. Sözgelimi kırmızı cüce bir yıldızın yüzey sıcaklığı 3 bin Kelvin derecesine, Güneş’in yüzey sıcaklığı da yaklaşık 5 bin 500 Kelvin derecesine tekabül ediyor.

Malıhin, “Wien Yasası’na göre Güneş’in maksimum ışınımı 501 nanometrelik bir dalga boyunda gözlemleniyor. Buradaki renk yeşil veya turkuaz olarak isimlendirilebilir. 500-570 nanmetre aralığı yeşil olarak addedilebilir. Buradan ‘Güneş yeşildir’ gibi ses getiren bir başlık elde ediliyor” ifadelerini kullandı, ancak çıkarım yapmak konusunda aceleci davranılmaması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.