Güneş'in bugüne kadarki en etkileyici fotoğraflarından bir tanesi çekildi

Güneş'in bugüne kadarki en etkileyici fotoğraflarından bir tanesi çekildi

Subhanallah! Uzay fotoğrafçılığı ile uğraşan bir Reddit kullanıcısı, Güneş'in bugüne kadarki en benzersiz hallerinden bir tanesini fotoğrafladı.

Yıllardır insanların merak saldıkları bir sektör olan uzay fotoğrafçılığı, akıllı telefonların kameralarının gelişmesiyle daha da popüler hale geldi. Bugün gerekli ekipmanlara sahip olan hemen herkes, profesyonel ya da amatör olarak uzay fotoğrafçılığı yapabiliyor. Yapılan çekimlerse bugüne kadar görülmemiş güzellikte olabiliyor. Şimdi sizlere, bugüne kadar hiç görmediğiniz bir Güneş fotoğrafından bahsedeceğiz.

webtekno'da yer alan habere göre Reddit'te TheVastReaches kullanıcı ismini kullanan bir uzay fotoğrafçısı, sahip olduğu ekipmanlar ile Güneş'in benzersiz bir fotoğrafını yakaladı. Bu fotoğraf, Güneş'in "Renk Yuvarı" ya da "kromosfer" olarak isimlendirilen bir katmanını gözler önüne seriyor. Daha çok Güneş tutulması olaylarında kendini gösteren katman, Cenab-ı Hakk'ın sanatına hayran bırakan bir yapıya sahip.

Bu görüntünün, yüksek teknolojilerle donatılmış bir gözlemevinden çekildiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bu fotoğraf, TheVastReaches'ın evinin arka bahçesinden çekildi. Çektiği fotoğrafla ilgili bazı açıklamalarda bulunan TheVastReaches, Güneş'in sahip olduğu parlaklığın bu tür görüntülerin yakalanmasını neredeyse imkansız hale getirdiğini, kontrastı ayarlamak için özel yazılımlar kullanılması gerektiğini ve kendisinin de tüm sınırları zorlayarak böyle bir görüntüyü ortaya çıkarabildiğini söylüyor. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.