Güneş Sistemi'nde, Dünya'dan 50 kat daha fazla su bulunuyor!

Güneş Sistemi'nde, Dünya'dan 50 kat daha fazla su bulunuyor!

Satürn'ün birçok uydusunda su bulunmasıyla birlikte astronomlar, sistemimizde bulunan tüm suların miktarını hesapladılar ve ortaya çıkan sonucu Dünya'daki su miktarına oranladılar.

NASA, Marslı filminde gördüğümüz gibi Mars'ta patates büyütmeyi ve bu patatesle oradaki koloniye yiyecek sağlamayı düşünüyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte içinde yaşadığımız Dünya ve bu gezegenin içerisinde bulunduğu sistem hakkında daha fazla, daha kesin bilgilere ulaşabilir hale geldik. Aktif olarak faliyetlerini sürdüren ve önce uzay araştırma kuruluşlarından birisi olan NASA, bu sene içerisinde Güneş Sistemi hakkında birçok yeni bulguya ulaştığımızı bildirdi. Bu yeni bulgular arasında, Dünya'nın kardeşi olarak görülen gezegenlerden birisi olan Mars'ta ve Satürn'ün uydusu Enceladus'ta su bulunmuş olması da yer alıyor.

Yaptığı gözlemlerle birlikte Satürn'ün birçok uydusunda ve Mars'ta su bulunduğu bilgisine ulaşmış olan NASA, şu ana kadar su bulunduğu kanıtlanabilen ve su miktarı tahmin edilebilen Güneş Sistemi üyelerinin sahip olduğu su seviyesini hesapladı. Bu kriterlere uygun olan Europa, Titan, Callisto, Ganymede ve Enceladus'ta (Mars'ta su bulundu ancak bu miktarının ne kadar olduğu konusunda astronomların hiçbir fikri yok) bulunan toplam su miktarının Dünya'dan 50 kat fazla olduğu ortaya çıktı (bu oran en fazla 50 kat, en az ise 21).

Yaşamın kaynağı olarak bilinen suyun tüm Güneş Sistemi'ne bu kadar büyük oranlarda yayılmış olması, diğer Güneş Sistemi üyelerinde yaşam olabileceğini düşündürebiliyor (ben özellikle Titan'dan ümitliyim).

(Webtekno)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.