Günde bir saat pedal çevirerek 1 günlük enerji üretiyor

Günde bir saat pedal çevirerek 1 günlük enerji üretiyor

Hindistan asıllı Amerikan iş adamı Manoj Bhergava, günde 1 saat pedal çevirerek bir evin 24 saatlik elektiğin karşılanacağını söylüyor.

Hibrit bisikletin mucidi olan Bhergava, icadı sayesinde hem hareketsizlikten kurtulduğunu hem de ekolojik enerji üretimi yaptığını belirtiyor. 

Bu bisikletle dünyada elektrik enerjisinden mahrum 1,3 milyar kişinin ışığa kavuşabileceğine inanan işadamı, mekanik enerji ile pil şarj ediyor. Bhergava, "Herkesin enerjiyi ihtiyacı var. Elektriği olmayan veya günde sadece 2-3 saat elektrik hizmeti alanlar, tüm dünya nüfusun neredeyse yarısıdır. Ücretsiz, temiz enerji sayesinde üçüncü dünya ülkelerinin evlerinde sadece ampul ışıldamayacak. Aynı zamanda internet sayesinde eğitim de alabilecekler." diyor. İşadamı, dünyada yoksulların, kısır döngüyü kıramamalarının önemli sebeplerinden birinin elektrik enerjisine ulaşamamaları olduğuna değiniyor. 

Mucidin ekibi, her evden bir kişinin günde 1 saat pedal çevirerek tüm köy halkına enerji tedarik edebileceğini belirtiyor. Bhergava, önümüzdeki yıl benzer hibrit bisikletten Hindistan'da 10 bin adet üretmeyi planlıyor.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.