Güncel meselelere Bediüzzaman'dan çareler

Güncel meselelere Bediüzzaman'dan çareler

"Bediüzzaman Haftası" kapsamında ülke genelinde Bediüzzaman'la ilgili faaliyetler devam ediyor...

RisaleHaber-Haber Merkezi

"Bediüzzaman Haftası" kapsamında ülke genelinde Bediüzzaman'la ilgili faaliyetler devam ediyor...

HALİÇ KONGRE MERKEZİNDE BEDİÜZZAMAN PANELİ

Risale-i Nur Kongresini organize eden Risale-i Nur Enstitüsü, yarın da "demokratik açılım"ın konuşulacağı bir panel gerçekleştirecek. Saat 14.00’de İstanbul-Sütlüce Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak olan “Said Nursî ve Demokratik açılım” konulu panele konuşmacı olarak Nazlı Ilıcak, Prof. Dr. Doğu Ergil, Prof. Dr. Mithat Sancar ve Kâzım Güleçyüz katılırken, programı Avukat Kadir Akbaş yönetecek.

GAZİANTEP BEDİÜZZAMAN PLATFORMUNDAN BUGÜN 2 FAALİYET

Gaziantep Bediüzzaman Platformu'nun Bediüzzaman Haftası çerçevesinde bugün iki programı gerçekleşecek:

• Tiyatro: Barla'da Diriliş

Yer: Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu   
Saat: 1. Seans; 10.00
        2. Seans; 14.00


• Panel: Günümüz meselelerine Bediüzzaman'dan çözüm ve çareler

Katılımcılar: Prof.Dr. Nevzat Tarhan, Arş.Yaz. Metin Karabaşoğlu, Doç.Dr. Ahmet Yıldız, Arş.Yaz. Mehmet Akar

Yer: Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu
Saat: 19.30

AK PARTİ BATMAN TEŞKİLATINDAN BEDİÜZZAMAN AÇIKLAMASI

AK Parti Batman İl Başkanı Ziver Özdemir, Bediüzzaman Saidî Nursi"nin vefatının 50. yılı münasebetiyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Keskin zekâsı, kuvvetli hafızası ve üstün kabiliyetleri dolayısıyla Bediüzzaman sıfatıyla tanınan Saidi Nursi"yi rahmetle andıklarını ifade eden Özdemir, savunduğu dava nedeniyle hayatı boyunca sürgünlere gönderilen, zindanlara giren ve birçok eziyete maruz kalan Said Nursi"nin 27 Mayıs cuntası tarafından büyük zulümler gördüğünü vurguladı.

Özdemir, yasaklar ve zulümlerle yok edilmeye çalışılan insanların fikirlerinin yok edilemediğinin en iyi örneğinin Bediüzzaman Said Nursi olduğunu dile getirerek, Bediüzzaman"ın savunduğu fikirlerin ve ortaya koyduğu değerlerin bugün geçmişten çok daha fazla kişi tarafından benimsendiğini kaydetti. Dünyanın çok az ülkesinde görülen yasakların, sıkıntıların bu ülkenin geçmiş tarihinde uygulandığını belirten Özdemir, bu utanç verici uygulamaların sorumlusu cunta yönetimlerinin izlerinin artık tüm ülkeden silinmesi gerektiğinin şart olduğunu ifade etti. (İlkha)