Gün, şeytanın bacağını kırma günü!

Dünyanın dört bir yanından 600 Filistin dostu, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Mavi Marmara gemisiyle Akdeniz'de ilerliyoruz. Gazze'ye doğru tam yol ileri. Bugün inşaallah Gazze açıklarına varacağız ve ne olacaksa olacak.

İsrail hükümeti 'Kurallarımızı çiğneyen filoya geçit vermeyeceğiz. Gemileri Aşdod limanına çekip herkesi memleketine geri göndereceğiz ve yardımları Gazze'ye biz sokacağız" diyor. Biz de böyle bir şeye teşebbüs edilmesi halinde direneceğimizi söylüyoruz. Altını çizerek tekrar ediyoruz: Gazze İsrail'e ait değil. İsrail'in Gazze için koyduğu "kurallar" İsrail'den başka kimseyi bağlamaz. 2006 yılının Şubat ayında Filistinlilerin demokratik tercihlerine tepki olarak ilan edilen ambargo gayri ahlaki ve gayri meşrudur. Kaldı ki, Cenevre Sözleşmesi'ne göre insani yardım ambargo konusu olamaz ve savaş bölgelerine insani yardım sevkiyatı engellenemez. "Yardımları illa ki bizim üzerimizden yapacaksınız" gibi bir dayatmada da bulunamaz İsrail. Bulunsa da biz bu dayatmaya boyun eğmek mecburiyetinde değiliz. Boyun eğersek, İsrail'in Gazze üzerindeki tahakkümünü makul karşılamış oluruz. Halbuki "Gazze'ye Özgürlük Filosu"nun en önemli özelliği, bu tahakküme karşı bir vicdan ayaklanmasını temsil ediyor oluşudur.

Uzun lafın kısası: İsrail pozisyonunu değiştirmezse bugün (veya bir ihtimal yarın) Gazze açıklarında ciddi bir kriz yaşanır. Bunun tabii ki farkında olan ve krizin çirkin görüntülerini dünya kamuoyundan saklamak isteyen İsrail hükümeti, gemilerimizin dünyayla irtibatını kesecek bir 'karartma' operasyonuna hazırlandığını ilan etti. Öyleyse kamuoyunun da böyle bir 'karartma' (Mavi Marmara gemisinden canlı televizyon yayınının ve telefon/internet bağlantısının kesilmesi) halinde sokaklara çıkıp ÖZGÜR GAZZE davasına yüksek sesle sahip çıkmak için teyakkuza geçmesi gerekir.

Gün, şeytanın bacağını kırma günüdür. Mavi Marmara'da Mescid-i Aksa Fedaisi Şeyh Raid Salah'tan Piskopos Kapuçi'ye kadar herkes bu işi sonuna kadar götürmeye kararlı. İstanbul, Kahire, Şam, Amman, Cakarta vs, vs, vs, sokakları da aynı kararlılığı gösterirlerse, şeytanın bacağını kırabiliriz.

Yeni Şafak

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.