Gül şehri 1 milyon gülle donatılacak

Gül şehri 1 milyon gülle donatılacak

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Isparta'da belediye, şehrin farklı noktalarına 1 milyon gül fidanı dikmeye başladı.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin 1 milyon gül fidanını toprakla buluşturma çalışması çerçevesinde ilk etapta 200 bin gül fidanı alındı. Fidanlar, üç ayrı ekip tarafından şehrin çeşitli noktalarına dikildi.

Çalışmaları inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehrin güzelleşmesi için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi.

Isparta'nın anlamını, markasını ortaya çıkaracak olan yeni bir projeye başladıklarını belirten Günaydın, şunları kaydetti:

"Bu dikim sezonunda 500 bin adet gül fidanı dikmeyi hedefliyoruz. Şehrimizde çevre yolları, geçitler, merkez parklara yoğun gül dikeceğiz. Şu anda yoğun olarak üç ayrı bölgede gül dikimi çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Hedefimiz 1 milyon gül fidanını toprakla buluşturmak. Hakiki gül şehri olduğumuzun görselliğini vatandaşlarımız yaşayacak."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.