Görmezden Kutlu Doğum haftası ve Peygamberimizin doğum günü açıklaması

Görmezden Kutlu Doğum haftası ve Peygamberimizin doğum günü açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kutlu doğum haftası ve peygamber efendimizin gerçek doğum günü olan Mevlid-i Şerif arasındaki farka dikkat çekti

Risale Haber - Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ATO Congresium'da düzenlediği ve bu yılki temasını “Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet” olarak belirlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış programına katıldı.

Programda kutlu doğum haftası etkinliklerinin ilmi ve fikri bir hafta olarak anma ve anlama buluşmaları olduğuna dikkat çeken Görmez, kutlu doğum haftası etkinliklerinin dini günler kapsamında olmadığının altını çizdi.

KUTLU DOĞUM ALTERNATİF DEĞİLDİR

Millette var olan bu “sevgiyi” Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “bilgiye”, “anma” toplantılarını “anlama” toplantılarına dönüştürmek için 1989 yılında Kutlu Doğum haftalarını başlattığını ifade eden Görmez, “Kutlu Doğum Haftası Mevlid-i Nebi'nin (sav) alternatifi değildir. Kutlu Doğum Haftası dini ve tabudi bir gün, gece ve hafta değildir, ilmi, fikri bir haftadır” diyerek bu ayrımın altını çizdi.

Bilindiği üzere Kutlu Doğum haftasının miladi takvime göre Nisan ayında sabitlenmesi bazı çevrelerin tepkisini çekmişti. 

Peygamber efendimizin gerçek doğum günü: 

Peygamber efendimizin (sav) gerçek doğum günü Hicri takvimdeki Rebiülevvel ayının 12. gününün sabahı dünyaya gelmiştir. 11.gece Mevlid kandili olarak islam alemi tarafından kutlanmaktadır. Yani her yıl Nisan 14-20 günleri arası kutlanan kutlu doğum haftası, peygamber efendimizin (sav) doğduğu gerçek ay değildir, Diyanet işlerinin tarafından düzenlenen bir tür etkinliktir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.