Görmez'den İslam dünyasına çağrı

Görmez'den İslam dünyasına çağrı

Hac’da meydana gelen faciayı değerlendiren DİB Başkanı Görmez, İslam Dünyasının Uluslararası bir konferans toplayarak Hac ibadetinin nasıl daha güvenli hale getirilebilir sorusuna cevap araması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bütün İslam dünyasının, Hac ibadetinin güvenliği konusunda bir uluslararası konferans toplayarak, bir toplantıya bütün İslam dünyasını davet ederek, yıllardır bu ibadette bize yardımcı olan ve gerçekten de bu ibadetin kolaylaştırılması için de çok büyük emek sarfeden Suudi Arabistan’daki kardeşlerimize nasıl yardımcı olabileceğimizi yeniden ele alma zarureti hasıl olmuştur” dedi.

Görmez, Mina’daki izdihama ilişkin Hac İdare Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında,  olayın 90’lı yıllardaki tünel izdihamından sonra neredeyse en büyük facia olduğunu belirtti.

MÜMİN KABE KADAR DEĞERLİ

Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz hac ibadeti esnasında hem Arafat konuşmalarımızda hem hacılarımızı aydınlatırken üzerinde durduğumuz en önemli husus bütün İslam dünyasının bir insanın, bir müminin kalbinin, bir müminin en az Kabe kadar değerli ve yüce olduğu fikri ve düşüncesi üzerinde durduk. Öyle anlaşılıyor ki bütün Müslümanların bu konu üzerinde çok durması gerekiyor. Elbette henüz bütün tafsilatıyla olayın vuku bulma şekli hakkında bilgi sahibi değiliz. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, her şeyden önce orada ciddi bir yönetim sorunu var. O insanların sevk ve idaresinden sorumlu olan yöneticilerin, oradaki görevlilerin sevk ve idarede ciddi ihmalleri olduğu anlaşılıyor. Fakat behemehal bütün İslam dünyasının, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Hac ibadetinin güvenliği konusunda bir uluslararası konferans toplayarak, bir toplantıya bütün İslam dünyasını davet ederek, yıllardır bu ibadette bize yardımcı olan ve gerçekten de bu ibadetin kolaylaştırılması için de çok büyük emek sarfeden Suudi Arabistan’daki kardeşlerimize nasıl yardımcı olabileceğimizi behemehal yeniden ele alma zarureti hasıl olmuştur.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.