Görmez’den anlamlı konuşma!

Görmez’den anlamlı konuşma!

Güneydoğu’ya göndermede bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Çocuklarımız Peygamberimizi anlayabilseydi şehirlerin merkezinde hendekler kazıp kendi ülkesine, kendi milletine, kendi çocuklarına tuzak kurmakla uğraşır mıydı acaba?" dedi. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde gerçekleştirilen programa katıldı. Görmez, Müslümanların Hazreti Muhammed'e karşı üç vazifesi olduğuna vurgu yaparak, "Kandillerde telefonlarımız kilitleniyor. Vatandaşlarımız bizlere kandili nasıl ihya edelim diye soru soruyorlar. Bu geceyi en güzel, O'na karşı üç vazifeyi idrak ederek yapabiliriz. O'nu anmak, anlamak ve yaşamak bizim en önemli üç vazifemizdir" ifadesini kullandı.

Görmez, "Asıl bizden istenen O'nu anlamaktır. Elbette sadece siyer kitapları ve hadis kitaplarını okuyarak O'nu yeterince anlayamayız. Biz tarihte yaşamış, hayatı bitmiş bir kahramanın hayatını okur gibi Rasulün hayatını okuyamayız. O'nu anlamada iki hatamız var. Birincisi, O'nu sadece mucizelerle donatıp beşer üstü anlamaya, okumaya çalışmak. İkincisi ise sıradan bir beşer yerine koymaktır. Peygamberi anlamak için bütün kötülüklerden korunarak yaşadığı gençliğini ve dostluğunu anlamamız gerekiyor. Nasıl bir eşti, eşine nasıl davranıyordu ve kadına verdiği değer neydi, bunları idrak etmemiz gerekiyor. Biz O'nun ümmeti olarak Rasulü Ekremi doğru anlayabildik mi Biz O'nu anlasaydık cinayet şebekeleri flamalarına O'nun ismini nakşetme cüretini kendisinde görebilir miydi acaba Eğer doğru anlasaydık O'nun adına bir mümin bir başkasını sırf kendisi gibi düşünmüyor, yaşamıyor diye katledebilir miydi O'nu anlayabilseydi çocuklarımız, şehirlerin merkezlerinde hendekler kazar mıydı, kendi ülke ve milletine tuzak kurmakla uğraşır mıydı" dedi.

“BİZ SENİ BÜTÜN ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERDİK BUYURUYOR”

"Biz seni sadece Sünnilere, Şiilere, Araplara Türklere hatta sadece Müslümanlara rahmet olarak gönderdik demiyor Rabbimiz. Biz seni bütün alemlere rahmet olarak gönderdik buyuruyor. Ama biz onun getirdiği rahmeti kendi aramızda bile yayamadık. Bizden istenen tarihe gidip onun yaptığının aynısını yapmak değildir. Bizden istenen onu bugüne getirmek ve bugün onu örnek almaktır. Onu doğru anlayıp yaşadığımızda Kur'an'ı doğru yaşamış oluruz. Çünkü O Kur'an'ı yaşanan bir hayata dönüştürdü" ifadelerine yer verdi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez konuşmasını şu mesajla noktaladı; "Ülkemize, İslam coğrafyasına, bütün insanlığa yeniden merhamet, sevgi, şefkat ve adalet getirmesi dileğiyle Mevlid Kandiliniz tekrar mübarek olsun" 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.