Görmez, bayram mesajında dua çağrısı yaptı

Görmez, bayram mesajında dua çağrısı yaptı

Görmez resmi twitter hesabı üzerinden Ramazan Bayramı için mesaj yayınladı.

Risale Haber - Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez resmi twitter hesabı üzerinden Ramazan Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. "Yeryüzünde dağılmış, ayrılığa düşmüş İslam ümmetinin yeniden dirilişi" için dua çağırısında bulunan Görmez'in mesajı şöyle:

"İslâm âlemi olarak rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerifin sonunda yeni bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İdrak ettiğimiz bu bayram, kuraklık çeken tüm insanlığın kurtuluşu için akan bir rahmet pınarıdır. 

Bu rahmet pınarı, dünyayı ateşe atan ayrımcılığın, insanlığı açlığa mahkûm eden iradenin mağlup edilebileceğinin en güzel göstergesidir. Bayramlar, insanlığın merhameti yeniden kuşanması için büyük bir umuttur. Bu bayram, yeryüzünde dağılmış, ayrılığa düşmüş İslam ümmetinin yeniden dirilişi için Yüce Rabbimize dua etmeliyiz. 

Milletimizin, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin mübarek Ramazan Bayramlarını can-ı gönülden tebrik ediyor, bayramın ülkemize, milletimize, âlem-i İslâm’a ve bütün insanlığa huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.