Görmez: Allah onları ıslah eylesin

Görmez: Allah onları ıslah eylesin

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Güneydoğumuzda, Cizre'de, Silopi'de, Silvan'da, Nusaybin'de, Sur'da neredeyse bir aydır bu toprağın kendi çocukları, kendi vatanına, milletine karşı çukurlar kazarak kötülük içerisine girdiler. Eli kalem tutacak nice çocuklar dağlara götürülerek katil olarak eğitildi ve devşirildiler. Sonra da döndüler ve kendi milletine, vatanına karşı çukurlar kazarak büyük bir kötülük içerisine girdiler. Allah, onları ıslah eylesin" dedi.

Görmez, "Sabah namazı buluşmaları" kapsamında Keçiören Kuyubaşı Camisi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Cemaatin sabah namazı vaktinde genciyle yaşlısıyla camiye gelmelerinin büyük bir rahmet olduğunu belirten Görmez, Türkiye'de ve İslam dünyasında dua bekleyen mazlumlar olduğunu dile getirdi.

"Allah Türkmendağı'ndaki kardeşlerimizi bir an önce acılardan kurtarsın"

Müslümanların eşleri, çocukları ve aileleriyle sabah namazına gelerek hem vatan ve millet için hem de acılar içerisinde kıvranan İslam alemi için dua etmelerini büyük bir rahmet olarak değerlendiren Görmez, şöyle devam etti:

"Bugün bizden dua bekleyen kardeşlerimiz var. Bugün dualarınızı çoğaltın. Bütün alemi İslam, acılar içerisinde kıvranıyor. Yanı başımızda Türkmendağı'nda kendi vatanlarını savunmak için bekleyen, hem uçakların üstlerine bomba yağdırdığı hem de kendi insanlarından büyük darbeler yiyen kardeşlerimiz, mazlumlar var. Allah, öncelikle Türkmendağı'ndaki kardeşlerimizi, Halep'teki, Suriye'deki kardeşlerimizi, bütün kardeşlerimizi bir an önce bu kötülüklerden ve acılardan kurtarsın."

"Milletine vatanına karşı çukurlar kazanları Allah ıslah eylesin"

Yeryüzündeki mazlumun dualarda unutulmamasını isteyen Görmez, şunları söyledi:

"Güneydoğumuzda, Cizre'de, Silopi'de, Silvan'da, Nusaybin'de, Sur'da neredeyse bir aydır bu toprağın kendi çocukları, kendi vatanına, milletine karşı çukurlar kazarak kötülük içerisine girdiler. Eli kalem tutacak nice çocuklar, dağlara götürülerek katil olarak eğitildi ve devşirildiler. Sonra da döndüler ve kendi milletine, vatanına karşı çukurlar kazarak büyük bir kötülük içerisine girdiler. Allah, onları ıslah eylesin. Güneydoğu'da mağdur olan kardeşlerimiz de var, onlara da dua edeceğiz, kavli ve fiili yardımlarda bulunacağız. Allah, bir an önce vatanımızı ve milletimizi bütün bu kötülüklerden korusun. Bütün İslam aleminin umudu olan ülkemizdeki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza etmeyi bizlere nasip etsin."

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.