Görme engelliler için 3 boyutlu ses ve artırılmış gerçeklik kamerası geliştirildi

Görme engelliler için 3 boyutlu ses ve artırılmış gerçeklik kamerası geliştirildi

Görme engelli insanların büyük şehirlerde rahatça gezebilmesi için 3 boyutlu ses ve artırılmış gerçeklik aplikasyonu geliştirildi

Paris'te bir grup mühendislik öğrencisinin icadı sayesinde görme engelliler büyük şehirlerde tek başlarına güvenli bir şekilde yönlerini bulabilecek.

Fransa'da SonarVision adlı şirket, yüksek hassasiyetli GPS takibi ve konuma göre (uzamsal) 3 boyutlu seslerden elde ettiği verilerle görme engelli özel insanların büyük şehirlerde tek başlarına rahatça dolaşmalarına yardımcı olan bir cep telefonu uygulaması geliştirdi.

Uygulama, kullanıcıyı doğru rotaya yönlendirebilmek için 3 boyutlu ses olarak bilinen "uzamsal ses" dalgalarıyla artırılmış gerçeklik (Augmented reality-AR) haritası çıkarıyor.

SonarVision'ın kurucu ortağı ve tepe yöneticisi (CEO) Nathan Daix, "3 boyutlu sesleri doğru yönlerden elde ederek çok basit bir şey yapmaya çalışıyoruz. Kullanıcı, sesin geldiği yöne dönüyor ve sonra gitmeye hazır. İşte bu kadar kolay." diyerek uygulamanın pratikliğini vurguluyor.

Uygulama şu anda geliştirme ve deneme aşamasında olmasına rağmen genç start-up firma 2023 bitmeden ürünü piyasaya sunmayı hedefliyor.

Nathan Daix, uygulamanın Paris'te sorunsuz bir şekilde çalıştığını ve diğer büyük Avrupa başkentlerine de "oldukça kolay" bir şekilde adapte edilebileceğini söylüyor.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.