Görme engelli hafız Ispartalılara Kur'an ziyafeti verdi

Görme engelli hafız Ispartalılara Kur'an ziyafeti verdi

Türkiye hafızlık yarışmasında birincilik derecesi bulunan görme engelli Ahmet Sarıkaya, Ispartalılara Kur'an ziyafeti sundu

Mesut Mercan'ın haberi:

Isparta Belediyesi'nin Kaymakkapı meydanındaki Ramazan etkinliklerinin 6'ncısına katılan Sarıkaya, okuduğu Kur'an-ı Kerim ile vatandaşlara manevi lezzetler tattırdı.

Önümüzdeki günlerde Libya'da yapılacak olan ve 65 ülkeden hafızların katılacağı yarışmada Türkiye'yi temsil edecek olan Sarıkaya, 1998 yılında Isparta'ya geldiğini ve 10 yaşında Kur'an okumaya ilk burada başladığını söyledi.

Sarıkaya, "Bugün Isparta'ya ikinci gelişim ve karşınıza Türkiye birincisi derecesi elde etmiş birisi olarak çıktım. Ramazan ayının sonlarına doğru Libya'daki yarışmaya katılacağız. Bu yarışma için benden dualarınızı eksik etmeyin." dedi.

Sarıkaya'nın bir saat süren Kur'an ziyafetinin ardından, Karahisar Tasavvuf Musikisinin ilahileri Ramazan şenliklerine ayrı bir renk kattı. Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, Libya'da Türkiye'yi temsil edecek olan görme engelli hafız Ahmet Sarıkaya'ya başarı temennisinde bulunarak, "Ülkemizi en iyi temsil edeceğine inancımız sonsuzdur. İnşallah ülkemize dünya birincisi olarak dönersiniz." dedi.