Görme engelli çift zorlukları sevgiyle aşıyor

Görme engelli çift zorlukları sevgiyle aşıyor

İzmir'de görme engeline rağmen hukuk fakültesini bitirerek avukat olan Recep Çetin ile büyük oranda görme kaybı yaşayan eşi Rahime Çetin, zorlukları sevgi ve birbirlerine dayanarak aşıyor.

İzmir Sağlık Müdürlüğünde Sağlık Bakanlığı avukatı olarak görev yapan 42 yaşındaki Recep Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yaşındayken yakalandığı ateşli hastalık sonucu gözlerini kaybettiğini, sonrasında bir yıl psikolojik sorunlar yaşadığı için eğitimine ara verdiğini anlattı.

Ancak öğretmenlerin "Recep'in geleceği için okumasını sağlayın" diyerek kendisi hakkındaki umutlarını yitirmediğini dile getiren Çetin, bunun üzerine ailesinin, yakınlarının da desteğiyle azmettiğini ve bu sayede sadece ortaokul ve liseyi bitirmekle kalmayıp, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandığını kaydetti. 

Üniversite yıllarında da azmini koruyan Çetin, İzmir Sağlık Müdürlüğü'nde yaklaşık 15 yıldır avukat olarak çalışıyor.

"Sevgi, her şeyin üstesinden gelir" 

Çetin'in okul ve iş yaşamındaki başarılarının ardından hayatındaki diğer dönüm noktasını da 2002 yılında tanıştığı, kendisi gibi sonradan görme engelli olan eşi Rahime oluşturmuş. 

Tanıştıkları yıl hemen evlendiklerini belirten Çetin, 13 yıllık evliliğinde sağlıklı iki kız evlada da sahip. 

Çetin çiftine göre, hayatta engellere odaklanmaktan ziyade her alanında birbirine destek olmak, her zorlukla başa çıkabilmeyi sağlıyor. 

Kızları 5 yaşındaki Yaren ve 12 yaşındaki Elif ile mutlu bir hayat sürdüklerini kaydeden Çetin, "Eşimle birbirimize elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Eşim bana ben eşime yardım ediyorum. Engelli olmamıza rağmen hayatımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. 

Görme yetisini her geçen gün kaybediyor

Eşiyle mutlu bir evlilik süren Rahime Çetin ise 20 yaşına kadar görme engeline rağmen kitap okuyabildiğini, tavuk karası hastalığından dolayı her geçen gün daha da az görmeye başladığını anlattı.

Şu anda çok az görmesine karşın ev işlerini yapmaya çalıştığını ve çocuklarını en güzel şekilde yetiştirdiğini ifade eden Çetin, "Yaş ilerledikçe görme yetimi kaybediyorum, iyice görmem azalıyor ama eşimle birbirimize destek oluyoruz, zorlukları aşıyoruz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.