Görme engeline rağmen beş vakit namazını camide eda ediyor

Görme engeline rağmen beş vakit namazını camide eda ediyor

Adıyaman'ın Şambayat beldesinde ikamet eden Ali Yalçın'ın camiye olan bağlılığı (63) görme engeline rağmen devam ediyor.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, evine 250 metre uzaklıkta bulunan Ulu Cami'ye her gün beş vakit namazını eda etmek için giden ve müezzinlik yapan görme engelli Yalçın'ı evinde ziyaret etti.

İl Müftüsü Taşçı, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle İl Engelli Koordinatörü Ali Çelik ve din görevlileriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Yalçın'a beyaz baston hediye etti.

"Asıl engel Rabbini tanımamaktır"

İnsanın bedeni eksiklerinin değil, Allah'ı tanımamanın bir engel olduğunu belirteren Taşçı, "Engel denilince biz asıl engelin hakkı görmeyen gözlerde, hakkı anlamayan kalplerde ve gönüllerde, hepsinden öte asıl engelin hakkı ve doğruyu söyleyemeyen dillerde olduğuna inanan insanlarız. Asıl engel, bize bu hayatı bahşeden Allah'ın rızası doğrultusunda yaşamamak olduğuna inanıyoruz. Bedenimizin belki bir uzvunu kaybetmiş olabiliriz ama Allah'ın bizleri yaratma gayesi ve doğrultusunda yaşadığımız anda işte o bize engel gibi gözüken o eksiğimizin bizim için bir nimet olduğunu hem bu dünyada hem de ahirette müşahede edeceğiz." diye konuştu.

Taşçı, "Engelli kardeşlerimizi hasta asrımızın birer Abdullah ibn-i Mektum'u olarak görüyorum. Peygamber Efendimizin (asm) Bilal-i Habeşi'den sonraki müezzini olan Abdullah ibn-i Ümmü Mektum'un temsilcileri olarak görüyorum." dedi.

Abdullah İbn-i Ümmü Mektum'un da görme engelli bir sahabi olduğunu belirten Taşçı, "Şu yaşadığımız dünyada Allah'ın bizlere sınırlı ve geçici verdiği hayatta bu engeller ile beraber yaratıcımızı unutmamışsak, Peygamber Efendimiz'in (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) yolundan gitmiş isek bu hayat koşusunda engelli kardeşlerimizin bin metrelik bir koşuda bizim 500 metre önümüzde olduğuna inanıyorum. Zira siz de, biz de Rabbimizi razı etme peşinde koşuyoruz. Lakin engelinize rağmen bu yolda koşmanız işte o sizi bizlerin önüne geçiren bir özelliktir." ifadelerini kullandı."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.