Google Now artık mesajları okuyabiliyor

Google Now artık mesajları okuyabiliyor

Sesli asistanlar gerek yapay zekaları gerekse becerileri ile son yıllarda işlevsel hale gelmeye başladı.

Microsoft’un da Cortana ile yarışa katılması, Apple ve Google’ı hareketlendirmiş görünüyor. Android 6.0 Marshmallow ile yeni özelliklere sahip olan Google Now artık mesajları okuyabiliyor.

Apple, iOS 9 güncellemesiyle “proaktif” bir Siri ile karşımıza çıkmıştı. Microsoft ise Cortana ile tüm sistemini entegre etmeye hazırlanıyor. Diğer yandan Facebook bile bir asistan üretme derdinde. Bu durum Google’ı harekete geçirdi. Uzun zamandır güncellenmeyen ve gündemde olmayan Google Now, Android 6 ile yeni özelliklerini sunmaya başladı.

Henüz genel kullanıma açılmamış olsa da Google Now’un yeni bir özelliği test ediliyor. Bu özelliğe göre Google Now’dan mesajları göstermesini isteyebiliyorsunuz. Bu durumda Google Now size son kısa mesajı listeliyor. Ancak hepsi bununla sınırlı değil. Eğer isterseniz Google Now’a “bana mesajları oku” diyerek mesajları okumasını sağlayabiliyor, daha sonra dilediğiniz şekilde cevap verip Google Now’un söylediklerinizi yazıya dökmesini sağlayabiliyorsunuz. Masa başında otururken veya araç sürerken son derece işe yarayacak olan bu özellik şimdilik diğer platformlarda bulunmuyor. Eğer Google Now, Messenger, Skype ve WhatsApp gibi üçüncü parti uygulamalardan da mesaj okuyabilirse kesinlikle önemli bir avantaj elde etmiş olur.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.