Google kişisel bilgileri de bulacak

Google kişisel bilgileri de bulacak

Popüler ara motorlarından biri olan Google, platformuna kullanıcılarının işini kolaylaştıracak yeni bir özellik daha ekledi. Söz konusu bu özellik sayesinden kullanıcılar, arama motoru üzerinden kişisel verilerine de ulaşma imkanı bulabilecek.

Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından biri olan Google, geliştirdiği yeni algoritma ile birlikte ara motoruna yeni özellikler ekledi. Kullanıcılarına kolaylık sağlamak için eklenen bu özellik sayesinde kişisel verileri arama motoru üzerinden bulmak çocuk oyuncağı haline geliyor.

Google’ın yeni algoritma ile birlikte arama motoruna eklediği yeni özelliği kullanmak isteyen kullanıcıları, www.google.com üzerinden yapacağı arama öncesinde 'Daha Fazla > Kişisel' seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Böylece Google, kullanıcıya ait Gmail, Google Photos ve Google Docs gibi sistemler üzerinden kullanıcıya ait bilgileri çekerek kolayca ulaşılmasına olanak sağlıyor.

Google’ın bu özelliği henüz mobil servisine eklenmedi. Fakat mobil platformda aramalar seçenekleri arasında bulunan 'uygulamalarda ara' seçeneği sayesinde akıllı telefonlarda bulunan uygulamalar üzerinden Google, aradığınız kişisel verilerinizi bulma imkanı sağlıyor. Ayrıca Google’ın mobil platformlara sağladığı bu özellik sayesinde kullanıcılar, üçüncü parti uygulamalar üzerinde de arama gerçekleştirebiliyorlar.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.