Google Chrome kullanıcıları dikkat!

Google Chrome kullanıcıları dikkat!

Google, web tarayıcısı Chrome'un en büyük eksisini kapatmak için düğmeye bas

Google Chrome; Android ile eşgüdümlü çalışması, bütünleşik Gmail desteği, eklenti çeşitliliği ve Adobe Flash desteği gibi sunduğu işlevsellikler ve tabii hızı, sade arayüzü gibi avantajlarından ötürü bugün artık pek çok kullanıcının favori tarayıcısı olsa en büyük handikapı rakiplerine kıyasla ciddi oranda daha fazla batarya tüketimine sahip olması.
Gerçi batarya tüketiminin yüksekliğinin sebebi zaten yukarıda belirttiğimiz ekstraları. Örneğin tarayıcıya yüklediğimiz eklentiler arka planda çalıştıkları için doğal olarak işlemciyi yoruyorlar ve bu da güç tüketiminin artmasına sebep oluyor. Aynı şey Flash desteği için de geçerli tabii. Keza eş zamanlamak demek de en nihayetinde arka planda belirli aralıklarla çalışma anlamına geldiğinden yine bize batarya tüketimi olarak dönüş yapıyor. Tabii illa 'batarya daha önemli' diyorsak dilersek eklentisiz biçimde, senkronizasyon kapalı biçimde de kullanabiliyoruz Chrome'u.
İşte Google yeni güncellemesiyle birlikte artık bir diğer batarya tüketicisi olan Adobe Flash'a yönelik de iyileştirmeye gitti. İlk etapta dizüstü bilgisayarlar için beta sürümü yayımlanan ve önümüzdeki günlerde masaüstü sistemleri de kapsayacak olan ''akıllı durdurma'' güncellemesiyle birlikte artık ziyaret edilen siteler doğrudan flash tabanlı değilse yahut flash içerik çok önemli bir yer kaplamıyorsa Chrome tarafından otomatik olarak durdurulacak. Flash içeriğe erişmek istersek de önümüzde çıkacak olan 'flash içeriği oynat' seçeneği üzerinden oynatabileceğiz.
Son olarak istersek Chrome'un bu yeni özelliğini ayarlardan açıp kapatabileceğimizi de not olarak düşelim:

yenisafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.