Google bilgi güvenliği ve gizliliği konusundaki raporu yayınladı

Google bilgi güvenliği ve gizliliği konusundaki raporu yayınladı

Google, devletlerden gelen veri erişimi talepleri hakkında bilgilerin yer aldığı Şeffaflık Raporu yayınladı.

Google tarafından açıklanan raporda kullanıcı bilgi taleplerinin ne sıklıkla gerçekleştiğini açıkladı. Üç bölüme ayrılan listenin ilk bölümünde hükümet ve devlet kurumlarının küresel bilgi talepleri yer alırken, ikinci bölümde kurumsal bilgi talepleri yer alıyor. Son bölümde ise ABD ulusal güvenliği için istenen talepler yer alıyor.

Devletlerin çeşitli kurumları Google’dan bilgi talebinde bulunabiliyor. Bu bilgi talebinin nedenleri ise sivil, idari, cezai ya da ulusal güvenliği ilgilendiren konular olabiliyor. Google bu taleplerin kabaca %70 kadarlık kısmında hükümetlere kısmen de olsa bilgi veriyor.

Türkiye kurumsal bilgi talep etmedi

Ülkeler arasında protokollerle gerçekleştirilen diplomatik yasal talepler alanında da Türkiye’nin bugüne kadarki toplam talep sayısı yalnızca 2 oldu. Ayrıca Türkiye hiçbir kurumsal bilgi erişimi talebinde bulunmadı.

Her 6 ayda bir devlet kurumlarından gelen taleplerin şeffaflık raporuyla açıkladıklarını belirten Google, kaç hesaba yönelik bilgi erişim talebi geldiğini ve kaçına cevap verdiklerini rakamsal olarak belirtiyor. Verilen bilgilerin içeriği ise açıklanmıyor.

KAYNAK: WEBTEKNO

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.