Google Asistan'a kapı seslerini bile dinleyecek güncelleme geliyor

Google Asistan'a kapı seslerini bile dinleyecek güncelleme geliyor

Google Asistan’ın yeni bir güncelleme sonrası etraftaki tüm sesleri dinleyeceği iddia edildi. Bu özellik bazı tartışmalara sebep oldu.

Genellikle, Google Asistan ürünlerinin "Hey, Google" gibi bir "uyandırma kelimesi" ile etkinleştirilmesi gerekir. Şu an Google, kullanıcının isteğini algıladığı anda Google Asistan'ı etkinleştiren akıllı ekranı Next Hub Max için donanım yazılımı üzerinde çalışıyor.

Ancak, Google'ın ses asistanını, kullanıcıların bir şey söylemek zorunda kalmadan etkinleştirmesini istiyor gibi görünüyor. Jan Boromeusz tarafından ortaya çıkan yeni özellik, kullanıcının varlığını tespit etmek için kamerayı kullanıyor olabilir.

Google Asistan yakında her şeyi duyabilecek!

Bir kişinin yaklaşıp yaklaşmadığını belirlemek için Nest cihazının hoparlörlerini ve mikrofonlarını kullanan Nest Hub Max’in yerleşik ultrason sensörlerini kullanıyor olabilir. Nest’in ultrason algılaması, duyulamayan ultrasonik titreşimler yayarak cihazın önünden yaklaşık 1,2 m'lik bir menzile sahip.

Şirket ayrıca, Ultrason Algılama özelliğinin Nest Hub Max ekranlarındaki kamera ile birlikte kullanılabileceğini söylüyor.

Google, yüz tanımaya kayıtlı ve kişiselleştirme ayarı açık olan kullanıcıların yüz tanıma gerçekleştiğinde bildirim alacağını belirtti. Yüz tanımayı kullanmayan fakat bildirimleri ve kişiselleştirmeleri açık olan kullanıcılar için ise, ultrason algılama özelliğinin yakınlarda bekleyen bildirimleri göstereceğini ekledi.

Google, özelliğin nasıl çalıştığı konusunda yorum yapmayı reddetti.

Bu, Google'ın üzerinde çalıştığı, asistanının kullanıcılar tarafından etkinleştirilmeden dinlediği tek geliştirme değil. Web devi kısa süre önce Android platformunda, telefonlarının belirli ev seslerini duyduğunda kullanıcılara bildirim gönderecek yeni bir güncelleme yayınladı.

Bu özellik, artık duman alarmlarını, yangın alarmlarını, sirenleri, ağlayan bebekleri, kapı zillerini, havlayan köpekleri, akan suyu, kapıları çalan insanları ve daha fazlasını duyabilen canlı bilgi işleme işlevine bir erişilebilirlik güncellemesi olarak geliyor.

Ağustos ayında Google ayrıca yanlışlıkla bazı Home akıllı hoparlörlerini güncelledi, böylece cam kırılması, hava kompresör tankı ve alarm gibi ses çıkaran diğer yüksek perdeli sesler gibi pasif sesleri dinleyebildi.

Bu tür özellikler daha fazla güvenlik sağlarken, ortam izleme kullanımı nihayetinde Google ürünlerinin yalnızca bir uyandırma kelimesiyle etkinleştirilmek yerine çevrelerini sürekli olarak dinlemelerine yol açabilir.

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.