Gönüllü gençler köy çocukları için kalem topladı

Gönüllü gençler köy çocukları için kalem topladı

Şanlıurfa Siverek'te "Genç Dönüşüm" projesi kapsamında, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giren adaylardan toplanan kırtasiye malzemeleri, ilçe kırsalındaki okullara dağıtılacak.

Türkiye genelinde uygulanan "Genç dönüşüm" projesi kapsamında birçok köyle okuluna kırtasiye malzemesi gönderiliyor.

Siverek'te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde  geçen hafta sonu ilçe genelinde Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) yapıldığı 20 okul kapısında stant açan gönüllüler, adaylara dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraşları topladı.

Toplanan kalem ve kırtasiye malzemeleri, Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenli bir şekilde paketlendi.

Gönüllü öğretmen ve öğrenciler tarafından toplanan ve paketlenen malzemeler, ilçe kırsalındaki köy öğrencilerine dağıtılacak.

Mustafa Kemal Lisesi 12. sınıfta okuyan gönüllü öğrencilerden Emir Güney, şunları söyledi:

"Bu projemizin amacı köydeki kardeşlerimize, ÖSYM’nin yaptığı KPSS sınavına giren adaylardan topladığımız kırtasiye malzemelerini dağıtmaktır. Biz gönüllüler okulların önünde bekledik, sınavdan çıkan öğrencilerden kendilerine verilen kırtasiye setlerinin köy okullarında okuyan öğrencilere bağışlamalarını istedik. Onlar da sağ olsunlar destek olan oldu, olmayan oldu hepsine teşekkür ediyoruz. Bunu yapmamızın amacı hem bu ÖSYM’nin dağıttığı kalemlerin heba olmaması hem de köydeki kardeşlerimize ufakta olsa bir destekte bulunmaktır. Bu kırtasiyeleri düzenledikten sonra köy okullarına dağıtmaya başlayacağız."

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.