Gölcük'te 16 yılda inanılmaz değişim

Gölcük'te 16 yılda inanılmaz değişim

Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük'te yerleşim birimi, daha önce bağ bahçe olan zemini sağlam köylere doğru kaydı.

Gölcük'te son 16 yıl içinde yepyeni bir yerleşim birimi oluştu.

Marmara Depremi'nde özellike E-130 Karayolu'nun deniz tarafındaki yerleşim alanında binaların yarıya yakını çöken Gölcük İlçesi'nde, yıkılan binaların ardından ortaya çıkan arsalardaki kat mülkiyeti sorununun yanı sıra hem bundan sonra en fazla 3 kata izin verilmesi, hem de bir türlü yıktırılamayan çok katlı ve hasarlı binalar yerleşim merkezini köylere doğru kaydırdı. Daha önce nüfusun büyük bir bölümünün geçimlerini kiraz, üzüm, fındık kestane ve diğer meyvaları yetiştirerek sağlayan Örcün, Saraylı, Şirinköy ve Yukarı Değirmendere bölgelerinde kalıcı konutların inşaası ardından bağ ve bahçelerin bulunduğu alanlar da imara açıldı. Bu nedenle 16 yıl içinde buralarda müthiş bir değişim gerçekleşti.

Müteahhitler, hala deprem travması yaşayan bölge insanının ne kadar güvenli inşa edilirse edilsin çok katlı binalarda oturmak istemediğinden en fazla 3 katlı ve bahçeli binalar inşa ediyor. Şu anda Gölcük'ün Samanlı Dağları eteklerindeki bu köylerinde inşaat yapacak boş arazinin tükenmek üzere olduğu belirtildi.

DHA
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.