Gökyüzünden 1 saatte 100 göktaşı geçecek

Gökyüzünden 1 saatte 100 göktaşı geçecek

Her yıl yaşanan Perseid meteor yağmuru, 12 ve 13 Ağustos geceleri en yoğun seviyeye ulaşacak. Meteor yağmuru Kuzey Yarımküre'den izlenebilecek.

Perseus Takımyıldızı yönünden gelen meteorlar, göktaşları iki gece boyunca Kuzey Yarımküre'de gökyüzünü aydınlatacak. Kuzey Kutup noktasına yakın noktalarda daha rahat gözlemlenebilecek olan kozmik olayda, her dakika en az bir meteor geçişi yaşanması bekleniyor.

foto_galeri-002.gif

NASA, bir saat içinde gözlemlenebilecek meteor sayısının 100'e ulaşabileceğini açıkladı. Amatör gökbilimciler için nadir bir gözlem fırsatı sunacak olan meteor yağmuru, Dünya'nın yörüngesinin kozmik enkazla çakışması sonucu oluşuyor.

İki gece boyunca Dünya'nın tanık olacağı gök taşları, yeryüzüne en son 1992 yılında yaklaşan Swift-Tuttle kuyrukluyıldızının parçacıklarını temsil ediyor. NASA, 12-13 Ağustos geceleri zirve yapacak meteor yağmurunun 24 Ağustos'a kadar devam edeceğini açıkladı.

Teleskoba ihtiyaç yok

Meteor yağmurunu gözlemlemek için teleskop veya dürbüne ihtiyaç olmayacak. Meteorları çıplak gözle rahatlıkla görebilmek için, şehir ışıklarının yoğun olmadığı bölgelerin tercih edilmesi gerekiyor.

Perseid meteor yağmuru 12 Ağustos'u 13 Ağustos'a bağlayan gece ve 13 Ağustos'u 14 Ağustos'a bağlayan gece Türkiye'den de çıplak gözle görülebilecek.   

foto_galeri-002.gif

NASA ve Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.